Casus adaylarının Türkiye gezisi | " /> Casus adaylarının Türkiye gezisi | "/>

En Sıcak Konular

Casus adaylarının Türkiye gezisi

7 Eylül 2009 13:36 tsi
Casus adaylarının Türkiye gezisi Washington Post gazetesinden Türkiye hakkında ilginç bir iddia geldi: İstihbarat örgütleri için kritik önem taşıyan yetenekli öğrenciler, Türkiye'de.

ABD’de yarınki casuslar bugünden yetiştiriliyor. Washington Post gazetesi, ABD’de Howard Üniversitesi ve Virginia Tech’in, henüz mezun olmayan öğrencilere ülkenin istihbarat örgütleri için kritik önem taşıyan yeteneklerin öğretildiği akademik bir programa katıldığını duyurdu. Haberde bu programın çerçevesinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelere gezilerin de düzenlendiği de kaydedildi.
Washington Post gazetesi, ABD’nin prestijli yüksek öğrenim kuruluşlarından Howard Üniversitesi ve Virginia Tech’in, Ulusal İstihbarat Direktörü Bürosunca finanse edilen 2.5 milyon dolarlar bir akademik programa katıldıklarını belirterek programın henüz mezun olmayan öğrencilere ülkenin ulusal istihbarat örgütleri için kritik önem taşıyan yeteneklerin öğretilmesini amaçladığını kaydetti.

Gazeteye konuşan istihbarat toplumun insan kaynakları şefi Ronald Sanders, söz konusu programın, “bizim için çalışacak” olan üniversite mezunlarından oluşan bir kaynak oluşturmayı amaçladığını söyledi.
Bu arada, istihbarat kuruluşlarının, öğrencilerin tümünün siyah olduğu kolej ve üniversitelerden de eleman aldıkları anlatıldığı haberde programın bir unsurunun, “özel yurt dışı deneyimleri” olduğu, kurslara katılanlar için yabancı bir ülkede 10-14 gün süren bir gezinin de düzenlendiği kaydedildi.

Haberde Howard Üniversitesi ve Virginia Tech’a yönelik finansmanı açıklayan Ulusal İstihbarat Direktörü Dennis C. Blair'in geçen hafta programa ilişkin bilgi verirken bu çerçevede son dönemde Çin, Ekvator, Mısır, Gana, Güney Afrika ve Türkiye’ye gezilerin düzenlendiğini de anlattığına dikkat çekildi.

Zaman



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs