sürpriz destek | " /> sürpriz destek | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a sürpriz destek

7 Eylül 2009 12:16 tsi
Başbakan Erdoğan'a sürpriz destek Kürt açılımı konusunda kararlı bir tablo çizen hükümete bazı alevi derneklerinden destek geldi.

Açılımı ülkeyi bölmeye değil toplumları kucaklaştırmaya yönelik olduğuna inandıklarını belirten Aleviler, yıllardır süregelen birlikteliğin Kürt açılımıyla pekişeceğini belirtiyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Hz.Ali Cemevi ve Hz. Ali Cami Yaptırma Derneği Başkanı Cemal Kuş, Kürt Açılımı'nın doğru bir adım olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düzenini ve birliğini bozmayan her türlü karara saygı duyduklarının altını çizen Başkan Kuş, 'Kürt Açılımı Projesi'nin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Başbakanımız sayın Erdoğan'ın aldığı karar, bu toplumu bölmeye çalışmak değildir. Biz yıllardır bu topraklarda kardeşçe ve iç içe aynı bayrak altında yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizin de bozulmamasını istemiyoruz. Bütünlüğümüz korunduğu takdirde, bu açılıma Türk'ü ile Kürt'ü ile her kesimden insanımızın destek vermesi gerekir " dedi.

Samsun'da ticaret yapan alevi esnaf İbrahim Öztürk, CHP ve MHP'nin bu tarihi adıma köstek olmaya çalıştıklarını kaydetti. Hükümeti desteklediğini dile getiren Öztürk, açılımın DTP ile yapılmasının ise yanlış olduğuna dikkat çekti. Öztürk, "Bu millet eskiden olduğu gibi kara cahil değil artık. Her şeyi izliyor, yorumluyor. Neyin ne olduğunu biliyor. Muhalefete gereken cevap zamanı geldiğinde verilir. Kürt açılımı demokratikleşme adına önemli bir adım. Hükümeti destekliyorum. Ancak açılımın yöntemini ise eleştiriyorum. Kürt açılımı, Kürt toplumunun kendisiyle özüyle olmalıdır. Halka sorulmalı, nabzı tutulmalıdır. PKK destekçisi DTP ile yapılması bana göre yanlıştır. " şeklinde konuştu. 

cihan 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs