'beyin yıkıyor' | " /> 'beyin yıkıyor' | "/>

En Sıcak Konular

Obama 'beyin yıkıyor'

7 Eylül 2009 11:36 tsi
Obama 'beyin yıkıyor' Obama'nın yarın web aracılığıyla tüm öğrencilere hitap edecek olması ve bunun tartışılacağı bir ders konulması Amerika'yı karıştırdı. Ebeveynler okullara 'çocuklarımızın beyinleri sosyalist ideolojiyle yıkanacak' şikâyetleri yağdırdı. Beyaz Saray, kon

Ekonomik krize karşı çıkardığı devasa teşvik paketleri ve sağlık reformu tasarısıyla Cumhuriyetçilerle muhafazakarların hedef tahtası haline gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın eğitim-öğretim döneminin başlaması vesilesiyle yarın tüm okullara seslenmeye kalkışması da Amerikalıların bir numaralı tartışma konusu haline geldi. Yarın Virginia’da bir lisede yapacağı 15 dakikalık konuşmayı web aracılığıyla tüm okullarda yayımlatmayı planlayan ve öğrencilerin bunu izlemeye teşvik edilmesini isteyen Obama, ‘çocukların beynini sosyalist ideolojiyle yıkamak istemekle’ suçlanıyor.

Ulusal okul kırma günü
Bunun üzerine konuşmasının siyasi içerikli olmadığını belirten Obama, metni bugünden Beyaz Saray’ın web sitesinde yayımlayarak ebeveynlerle öğretmenlerin incelemesine açtı. Ancak infial çıkmasında, konuşmanın ardından bunun tartışılacağı ders konulması ve öğrencilerin Obama’ya nasıl yardımcı olabileceklerine dair yazı yazmaları planı da etkili oldu. Tepkiler üzerine plan ‘öğrencilerin eğitim hedeflerine nasıl ulaşabileceklerine dair kendilerine mektup yazmaları’ şeklinde değiştirildi. Pek çok ebeveyn, ‘Çocuklarımız Marxist propagandaya maruz bırakılmasın’ gerekçesiyle okul yönetimlerine telefon yağdırıp, Teksas, Minnesota, Missouri, Virginia ve Illinois eyaletlerinde çoğu okulda konuşmanın yayımlanmamasını garantiledi. Diğer okullar da yarın okula gelmeyecek öğrencileri yok yazmama veya muaf tutma gibi yöntemlere başvurmayı kararlaştırdı. Hatta buna ‘ulusal okul kırma günü’ adı takıldı.
Oysa Obama konuşmasında öğrencilere çok çalışma, okulu kırmama, eğitimlerini tamamlama çağrısı yapacak. Kriz çıkarılırken, ABD’nin ilk siyah başkanına ilginç suçlamalar yönetildi. Oklahoma eyalet yönetiminin Cumhuriyetçi senatörlerinden Steve Russell “Bunlar ancak Kuzey Kore ya da Saddam’ın Irak’ında olabilecek şeyler. Obama kişisel kültünü yaratma çabasında” dedi. Cumhuriyetçi Parti’nin Florida eyaletindeki başkanı Jim Greer, ‘fareli köyün kavalcısı’ diye nitelediği Obama’ya “Dört çocuk babası olarak, vergi mükelleflerinin parasıyla sosyalist ideoloji yaymaya çalışmasından tiksiniyorum. Öğrencilerimiz başkanın tüm sektörleri hükümete finanse ettirmesi ve ülkeyi en büyük borca batırmasını haklı göstermeye çalışmasını izlemeye zorlanıyor. Bu çıldırtıcı olduğu kadar Amerikan inançlarına da aykırı” diye çattı. Muhafazakar halk hareketi Çay Partisi Koalisyonu “Bunun adı Obamasentrizmdir. Eğitime değil, Obama’ya tapınmaya odaklı. Obama kültüyle beyinlerin yıkanmasına karşıyız” çıkışını yaparken, Kansas’tan talk şovcu Chris Stigall “Ben komşumun tek başınayken çocuğumla konuşmasına izin vermezken, Obama’ya hiç izin vermem” sözleriyle pek çok ebeveynin hislerine tercüman oldu.

Cumhuriyetçiler de yapmış
Dün Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, ebeveynlerin tepkilerini “Bu sayede pek çok kişi Shakespeare’i öğrenecek ve bu durumu onun ‘Kuru Gürültü’ oyunu kategorisine sokacak” espirisiyle savuşturmaya çalıştı. Daha önce Cumhuriyetçi başkanlar Ronald Reagan ile ‘Baba’ George Bush da Amerikalı çocuklara ulusal sesleniş konuşmaları yapmıştı. 1991’de Baba Bush bunun için kamu fonlarından 27 bin dolar harcadığı için Demokratların ‘vergileri kendi reklamı için kullanıyor’ suçlamalarına hedef olmuştu.
Dün ABD Başkanı’nın başındaki ağrılara yeşil enerji alanında istihdam yaratmakla görevli özel danışmanı Van Jones’un istifası eklendi. Zira geçen hafta Jonus’un, ‘Oğul’ Bush yönetiminin 11 Eylül saldırılarının olmasına Irak ve Afgan savaşlarına gerekçe oluştursun diye kasten gözyumduğuna dair bir dilekçe imzaladığı ortaya çıkmıştı.

Radikal



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,411 µs