En Sıcak Konular

İbrahim Şahin'in kimlik tespiti yapılamadı

7 Eylül 2009 11:44 tsi
Üçüncü davayla birleştirilen ikinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in kimlik tespiti, işitme sorunu olduğu gerekçesiyle yapılamadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salondaki duruşmada, üçüncü “Ergenekon” iddianamesinde yer alan sanıkların kimlik tespiti yapılıyor.


Kırmızı fuları ve elinde kalpağı ile duruşma salonundaki yerini alan tutuksuz sanık Yalçın Küçük, kimlik tespitinden önce Türk geleneklerine uygun olduğunu, TBMM'nin bile takılmasında sakınca görmediğini ve bir şapka olmadığını ifade ettiği kalpağı giymek istediğini söyledi.


Küçük, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'den “İzniniz olursa giyerek, size olan saygımı da ifade ederek konuşmak istiyorum. İzin verirseniz takacağım, olmazsa takmayacağım” dedi.


Şengün'ün “Giymezseniz daha uygun olur” demesi üzerine Küçük, kalpağını giymeden soruları yanıtlamaya başladı.

Yalçın Küçük, doğum tarihini soran Şengün'e “1938” diyerek yanıt verdi. Şengün'ün “kayıtlarda 01.07 geçiyor” demesi üzerine Küçük, “Çok doğru değil, benim kayıtlarım öyle değil” dedi.


Şu anda bekar sayıldığını, 2 çocuk babası ve üniversite mezunu olduğunu belirten Küçük, mesleğinin ne olduğunun sorulması üzerine elindeki 1959 tarihli Yeni Sabah Gazetesini de göstererek şöyle konuştu:
“İşte bu gazetede birinci sayfada yer alıyorum. 50 yıldır mahkemelerde huzura çıkarım. Birinci mesleğim savunma yapmaktır, yargılanmaktır. Zaman zaman bunları kitap haline getiririm. Onun dışında hapse girerim. Onun dışında zaman zaman üniversitede ders veririm.”


Yalçın Küçük, aylık gelirinin ne olduğunun sorulması üzerine “Emekli maaşım var. Onun dışında çok iyi kazanan bir yazarım. Ama son zamanlarda mevcut siyasal iktidar yayınevime baskı yaptığı için eskisi kadar kazanamıyorum” diye konuştu.

İBRAHİM ŞAHİN'İN İŞİTME SORUNU

Tutuklu sanıklardan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in kimlik tespitine sıra geldiğinde yanında oturan tutuklu sanık söz alarak, Şahin'in kulak rahatsızlığından dolayı duyamadığını, işitme cihazı da yanında olmadığı için yardımcı olmak istediğini söyledi.


Heyet Başkanı Şengün, Şahin'e avukatının yardımcı olmasını istedi.


İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar'ın, müvekkili ile duymadığı için anlaşamadığını ifade etmesi üzerine Başkan Şengün, avukata “O zaman nasıl anlaşıyorsunuz? Yazarak mı?” sorusunu yöneltti. Kibar, yazarak anlaştıklarını kaydetti.
Daha sonra İbrahim Şahin, elindeki kağıtta yazılı olan kimlik bilgilerini okumaya başladı.


Başkan Şengün, Şahin'e “Konuşamıyor musun?”, “Beni duymuyor musun?” sorularını yöneltti. Şahin ise duymadığını gösterir şekilde kağıdı okumaya devam etti.

Bunun üzerine Başkan Şengün, Şahin'e eliyle işaret ederek oturmasını istedi.

aa



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,607 µs