En Sıcak Konular

Bakan Şimşek krizden çıkışı anlatacak

7 Eylül 2009 11:34 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarındaki Plön Şatosunda, 10-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Küresel Ekonomi Sempozyumu'na (GES) katılacak.

Edinilen bilgiye göre, Küresel Ekonomi Sempozyumu'nun Danışma Kuruluna seçilen Bakan Şimşek, Nobel ekonomi ödüllü ekonomistler ile dünyaca tanınmış ekonomistler ve siyaset adamlarının yer aldığı kurulda, küresel krizin çözümü konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Bakan Şimşek'in, sempozyum programı çerçevesinde, küresel ekonomik konularda bir sunum yapması da bekleniyor.

Bakan Şimşek'in katılacağı geleneksel sempozyumda, dünya düzeninin geleceği açısından önem taşıyan ve küreselleşme sürecinde yer alan konular ile mevcut küresel kriz ve bu krizden çıkma konuları tartışılacak.

Dünyanın en saygın kuruluşlarından Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü tarafından organize edilen sempozyumda, küresel ekonomi, toplum, siyaset ve çevre konuları ele alınacak.

Almanya'nın tarihi Plön kasabasında yapılacak olan sempozyumu organize eden Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, dünyanın önde gelen ekonomistlerin üye olduğu, Küresel Ekonomi Derneğini de bünyesinde barındırıyor.

DANIŞMA KURULUNDA ÜNLÜ İSİMLER VAR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in seçildiği ve Türkiye'yi temsil edeceği Küresel Ekonomik Sempozyum Danışma Kurulunda, akademi, siyaset ve iş dünyasından dünyanın tanınmış isimleri bulunuyor.

Küresel ekonomik sorunların çözümü ve kriz sonrası dünyanın şekillenmesi alanında tavsiyelerde bulunacak olan Danışma Kurulunda, Bakan Şimşek ile birlikte, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Ekonomi Profesörü George Akerlof ile akademisyen James Heckman, IMF eski Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, IMF eski baş ekonomisti Kenneth Rogoff, Almanya Eski Başbakanı Helmut Schmidt gibi isimler de yer alıyor.

Üç gün sürecek olan toplantılara katılacak olan Bakan Şimşek'in, sempozyumdaki en önemli panellere katılması bekleniyor.

KATILIMCILAR ''GELECEĞİN LİDERLERİ'' OLARAK GÖRÜLÜYOR

Danışma kurulu bünyesinde seçerken, titiz davranan ve eğitim, fikir ve başarı derecelerine göre kurul üyelerine belirleyen GES, ''geleceğin liderleri'' olarak gördüğü bazı uluslararası isimleri danışma kuruluna alarak, küresel ekonomik ve sosyal sorunların çözülmesinde eyleme yönelik aktif danışma bulunuyor.

GES, diğer uluslararası sempozyumlardan farklı olarak, tartış sonucu ulaşılan çözümlerin eyleme geçmesine katkıda bulunarak, gelişmeleri de takip ediyor.

SEMPOZYUMDA ELE ALINACAK KONULAR

Küresel Ekonomi Sempozyumunda, ''küresel ekonomide risk alma ve mali düzenleme, küresel toplumsal sorunlar, kurumsal sosyal sorumluluk, enerji, gıda, sosyal güvenlik, demokrasi-kalkınma, eğitimde fırsat eşitliği, küresel iklim değişiklikleri, küresel iklim rejiminin oluşturulması, küreselleşmenin önündeki sorunlar gibi konularda yuvarlak masa toplantıları yapılacak.

Almanya'nın Kiel Enstitüsü, dünyanın en eski ekonomik ve sosyal bilimler kütüphanesine de sahip bulunuyor.

aa



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs