En Sıcak Konular

ETÖ'cü yine ağız değiştirdi

7 Eylül 2009 10:37 tsi
ETÖ'cü yine ağız değiştirdi Daha önce ofisinde ele geçirilen "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı" belgesi konusunda polisi suçlayan Öztürk, yine ağız değiştirdi. Şimdi de "sabıkalı"ya sarıldı.

Daha önce ofisinde arama yapan polisleri işaret eden Öztürk, ’Belgeyi sabıkalı biri bıraktı’ iddiasında bulundu...

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öztürk, ofisinde bulunduğu ileri sürülen “İrtica İle Mücadele Eylem Belgesi” yle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Ergenekon sanıklarından avukat Levent Göktaş’ın avukatı da olan Öztürk’ün Ankara’daki ofisinde 4 Haziran’da yapılan aramada Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu ileri sürülen “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” belgesi bulunduğu iddia edilmişti. Öztürk, belgeden haberi olmadığını söylemiş ve “O belgeyi işyerime yerleştiren güç, herkesi aptal yerine koyuyor” diyerek, ofisinde arama yapan polisleri işaret etmişti.

İstanbul Başsavcılığı’nın yetkisizlik kararıyla Ankara’ya göndermesi üzerine sürdürülen belgeyle ilgili soruşturmada Öztürk, savcılığa bir dilekçe göndererek yeni iddialarda bulundu.

İletişim tespiti istedi

Avukat Serdar Öztürk’ün, dilekçesinde, soruşturma konusu belgenin sabıkalı bir kişi tarafından ofisine konulduğunu iddia ederek, aramanın yapıldığı günden bir gün öncesine ait ofisinin bulunduğu Bestekar Sokak ile ilgili “iletişimin tespiti” kararı çıkartılmasını talep ettiği belirtildi. Öztürk’ün belgeyi bırakan kişinin bu şekilde tespit edilebileceğini savunduğu, ancak isim vermediği bildirildi. Savcılık, Öztürk’ün bu talebine ilişkin henüz bir karar vermedi. Öztürk, aramada ele geçirilen belgeler ve 250 adet merminin kendisine ait olmadığını ileri sürmüştü. Aramanın yapıldığı gün iş nedeniyle Antalya’da bulunan Öztürk, bu süre içerisinde bürosuna giren kişi ya da kişilerce belgenin ofisine bırakılmış olabileceğini iddia etmişti.

İSTANBUL’DAN ANKARA’YA GELDİ

GENELKURMAY Harekat Başkanlığında hazırlandığı ve altında Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu ileri sürülen “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” belgesiyle ilgili olarak Genelkurmay Askeri Savcılığı, belgenin askeri birimlerde hazırlanmadığını belirterek “görevsizlik” kararıyla dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. İstanbul Başsavcılığı da, belgenin bulunduğu ileri sürülen avukat Serdar Öztürk’ün ofisinin Ankara’da olması nedeniyle “yetkisizlik” kararıyla dosyayı Ankara Başsavcılığı’na gönderdi. “Gerçeğe aykırı belge düzenlemek” iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, aramayı yapan 9 TEM görevlisi ile arama sırasında büroda bulunan biri stajyer, iki avukat ve Baro Temsilcisi avukat tanık sıfatıyla dinlendi. Savcılığın ilk belirlemelerinde, sözkonusu belgenin “arama sırasında büroda bulunduğu” aramadaki avukat ve polislerin paraflarıyla anlaşıldı. Ancak aramanın öncesine ilişkin henüz net tespitler yapılmadı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan son açıklamada belgeyle ilgili yasal sürecin bir an önce sonuçlanması istenmişti.

Vatan



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs