En Sıcak Konular

O hakim ilk kez konuştu

7 Eylül 2009 08:17 tsi
O hakim ilk kez konuştu 
Danıştay davasını karara bağlayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin o dönemdeki Başkanı Orhan Karadeniz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin son aldığı ara kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hurriyet.com.tr'ye konuşan Karadeniz, Osman Yıldırım'ın ceza aldıktan sonra itirafçı sanık olduğuna dikkat çekti. Karadeniz, "Alparslan Arslan'ın, Osman Yıldırım'ın kaldığı oteller, telefon kayıtlar ayrıntılı olarak araştırıldı. Mahkum olana kadar Osman Yıldırım, hakkındaki suçlamaları hiç kabul etmedi. Buna rağmen elimizdeki delilleri değerlendirip Yıldırım'ı da ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdık. Bu cezanın verilmesinden sonra Osman itirafçı oldu. Bazı açıklamalarda bulundu. Eğer, bu açıklamaları önceden yapmış, Ergenekon ile ilişkilerinden söz etmiş olsa davayı sonuçlandırmazdık." ifadelerini kullandı.

Ancak Osman Yıldırım, daha önce verdiği ifadelerde mahkeme sürecinde konuşmak istediğini ancak her seferinde sözünün kesildiğini ileri sürmüştü.

DOSYADA BİR EKSİKLİK GÖRMEDİK

Orhan Karadeniz, İstanbul'un araştırılmasını istediği konuların kendilerince araştırıldığını iddia etti. Karadeniz, "Alparslan'ın, Osman'ın Ankara'ya gelişleri, kaldıklar yer, sanıklar arasındaki telefon trafiği dahil her türlü belge ve bilgi dosyada mevcut. Dosyada bir eksiklik görmedik. Sanki bunlar dosyada yokmuş, araştırılmamış gibi gösterilmesi doğru değil. Danıştay Davası ile Ergenekon Davası niçin birleştirildi hâlâ anlamış değilim. Verdiğim karardan dolayı vicdanım son derece rahat." diye konuştu.

Saldırı öncesinde Alparslan Arslan'la Muzaffer Tekin arasında defalarca telefon konuşmaları yapıldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca, tetikçi Arslan'ın, Muzaffer Tekin'in ortağı olduğu şirketin avukatlığını yaptığı tespit edilmişti. Ancak mahkeme bunların hiçbirisini görmemiş ve saldırının gerekçesini 'türban'a bağlamıştı. 




Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs