Darbeciler hakim karşısında | " /> Darbeciler hakim karşısında | "/>

En Sıcak Konular

Darbeciler hakim karşısında

7 Eylül 2009 08:08 tsi
Darbeciler hakim karşısında 
3. Ergenekon davasıyla birleştirilen ve sanıkları arasında emekli Org. Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un da bulunduğu 2. Ergenekon davasının 3. duruşması bugün yapılıyor.

Darbe ve suikast planlarının yer aldığı iddianamede Eruygur ve Tolon örgüt yöneticisi olmakla suçlanırken haklarında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Emekli Orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 56 sanıklı ikinci 'Ergenekon' davasının 3. duruşması bugün yapılacak. Aynı duruşmada, dosyaları bu davayla birleştirilen üçüncü 'Ergenekon' iddianamesinin 52 sanığı da ilk kez hakim karşısına çıkacak. 56 sanıklı ikinci 'Ergenekon' davasının ilk duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda 20 Temmuzda yapıldı.

DAVALAR BİRLEŞSİN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ise 'Ergenekon' davalarının birleştirilmesi, emekli Orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un tahliye edilmelerinin ardından geçen süre dikkate alınarak Adli Tıp Kurumuna sevk edilmelerini ve sağlık durumlarıyla ilgili rapor alınmasını, ayrıca tutuksuz sanıklar ATO Başkanı Sinan Aygün ve avukat Levent Temiz hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Taleplerin daha sonra karara bağlanmasını uygun gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 gün sonra bir kısım sanık ve avukatlarının, mahkemenin bir üyesi ve heyetin tamamının reddine yönelik taleplerinin kabul edilmediğini açıkladı. Mahkeme heyeti, 6 Ağustosta yapılan 2. duruşmada da savcılığın Eruygur ve Tolon'un Adli Tıp Kurumuna sevkleri, Aygün ve Temiz'in de tutuklama istemlerini reddetti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aynı duruşmada ikinci 'Ergenekon' davası ile iddianamesi 5 Ağustosta kabul edilen 35'i tutuklu 52 sanıklı üçüncü 'Ergenekon' davalarının birleştirilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 7 Eylüle bıraktı.

HABERAL VE REKTÖRLER

Mahkemece kabul edilen 1454 sayfalık üçüncü 'Ergenekon' iddianamesinde de tutuklu sanıklar Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Yarbay Mustafa Dönmez ve Mustafa Koç ile tutuksuz sanıklar eski Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay, Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran, Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel, gazeteci-yazar Yalçın Küçük ve Prof. Dr. Erol Manisalı ve Cihandar Hasanhanoğlu'nun 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.


3'er kez müebbet

'Örgütün üst düzey yöneticisi olmak'la suçlandıkları için Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eylemlerinden de sorumlu tutulan sanıklardan Eruygur'un 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 142 ile 246 yıl arasında hapsi, Tolon'un da 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 ile 219 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianamede, tutuklandıktan 2,5 ay sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ile yine tutuklandıktan 7 ay sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkındaki suçlamalardan bazıları şöyle: 'silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'yargıç üzerinde nüfuz kullanmak', 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanmak, hile ile almak, çalmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek'.


aa



Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs