En Sıcak Konular

El Kaide üyelerinin evlerinde 'böcek'

0 0 0000 00:00 tsi
Terör örgütü El Kaide'yle bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonda, arama yapılan bazı evlerde dinleme cihazlarını tespit eden ve engelleyen dedektörler bulunduğu bildirildi.

El Kaide'nin Türkiye bağlantısı olarak nitelendirilen gruba yönelik istihbarat çalışmaları yapılırken, tanınma riskine karşı emniyete yeni alınan araçlar kullanıldı, eski araçlarla takip yapılmadı.

29 Ocak Pazartesi günü Konya ve 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalananların evlerinde arama yapıldı. Konya'da örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı kişilerin evlerinde polisi hayrete düşüren, bazı profesyonelce kullanılan cihazlara rastlandı.

DİNLEMEYİ ENGELLEMEK İÇİN DEDEKTÖR KULLANMIŞLAR

Evlerde, “böcek” olarak tabir edilen dinleme cihazlarının varlığını tespit etmeye yarayan ve çalışmasını engelleyen dedektörlerin bulunduğu belirtildi.

Otomobillerde de araç takip kitlerinin tespit edilmesinde kullanılan bir başka cihazın da ele geçirildiği bildirildi. Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'deki “uyuyan yerel hücre” olarak tabir edilen bağlantısının son derece profesyonel çalıştığına dikkati çeken yetkililer, örgütün metropol kentlerde önemli yerleri hedef alacak saldırılar için hazırlık yaptığını ve bomba yapımıyla ilgili yazılı dokümanların da ele geçirildiğini bildirdi.

Bugün sabah erken saatlerde Adliyeye getirilen zanlıları sorgulayan savcılık, 48 kişiden 38'ini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti, 10 kişiyi serbest bıraktı.

29 Ocak Pazartesi günü terör örgütü El Kaide bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Bursa'da 48 kişi gözaltına alınmıştı.


hürriyet


 



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs