En Sıcak Konular

12 mürettebat yurda döndü

6 Eylül 2009 20:47 tsi
Gürcistan sahil güvenliğince Karadeniz'de alıkonulan Densa Tanker İşletmeciliğine ait geminin mürettebatı İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Batum'dan Atatürk Havalimanı'na gelen 12 Türk denizci burada aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Aileleri ile bir süre hasret gideren denizcilerden Hüseyin Koray Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası sularda gemilerinin gasp edildiğini iddia ederek, kendilerine fiili bir müdahalede bulunulmadığını ifade etti.

Tutuldukları sürece psikolojik baskı altında olduklarını anlatan Ergün, ''Kaptanın yarın mahkemesi var, halen tutuklu. Yaşananlar tabii ki zor, biz denizciyiz, ailemizden, eşimizden ayrı olmaya alışkınız. Fakat silah altında olmak çok zordu. Ben eşim için de çok zor olduğunu bildiğim için, içlerini rahatlatmak için bir mektup yazdım. İlk yakalandığımızda şirket temsilcilerinden biri gelmişti. Ona verdim mektubu ve iyi olduğumu kendi el yazımla bildirdim'' dedi.

Gemide bulunan stajyer öğrenci Özlem Akıncı da Denizcilik Yüksekokulu öğrencisi olduğunu ve gemide stajyer olarak bulunduğunu belirterek, ''21-22 gün civarı orada kaldık. Bir problem yoktu bizim için. Bayan olarak bana pek bir zararları dokunmadı, aksine iyi davrandılar. Gürcü askerlerin kesinlikle bana kötü bir davranışları olmadı, sadece tutukluyduk. Oradan bir an önce kurtulup buraya gelmeyi düşündüm'' diye konuştu.

Geminin ait olduğu Densa Tanker İşletmeciliği Genel Müdürü Hüseyin Avni Şan ise 15 Ağustos 2009'da ''Buket'' adlı gemilerinin Gürcistan Sahil Güvenliği tarafından alıkonulduğunu anımsatarak, geminin 16 mürettebatının kefaletle serbest bırakıldığını söyledi.

Şan, gemi kaptanı Coşkun Mehmet Öztürk'ün 31 Ağustos 2009 günü açıklanan mahkeme kararı ile 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, 04 Eylül 2009 tarihinde alınan ani bir karar ile tekrar mahkeme heyeti toplandığını ve kaptan için ara bir mahkemenin yapılmasının gündeme geldiğini söyledi.

Tutuklanan kaptan Öztürk'ün sonradan yapılan mahkemesinde bir kefalet miktarı belirlendiğini ve bu miktarın yatırıldığını dile getiren Şan, ''Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bölgeye gittiğinde, gemi kaptanının, geminin ve gemideki yükün durumunu görüşerek bir sonuca bağlayacağını umut ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Yetkililer, Gürcistan makamlarınca serbest bırakılan 16 mürettebattan 4'ünün Azerbaycan vatandaşı olduğunu, 4 Azeri denizcinin geminin bulunduğu yerde kaldıklarını bildirdi.



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs