En Sıcak Konular

Adnan Hoca Fransa'yı karıştırdı

0 0 0000 00:00 tsi
Adnan Hoca Fransa'yı karıştırdı Adnan Hoca, "Harun Yahya" kimliğiyle bu kez de Fransa'da ortaya çıktı. Fransızlar önce büyük şaşkınlık yaşadı, araştırma başlayınca tansiyon yükseldi.

Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’ın "Harun Yahya" imzası ile yayınladığı ve evrim teorisine karşı yaratılış teorisinin savunulduğu, "Yaratılış Atlası" kitabının, Fransa’da çoğu üniversite, kolej ve liselere gönderildiği bildirildi.

Son bir hafta içinde Fransa’da çoğu üniversite, lise ve kolejlere gönderilen, "lüks" bir biçimde basılan, 770 sayfayı aşkın kitabın on binlerce adedinin, Fransa’ya Almanya ve Türkiye’den gönderildiği belirtiliyor.

Bunun üzerine Fransa Ulusal Eğitim Bakanı Gilles de Robien’in, öğretim kurumlarından kitabın öğrencilere dağıtılmamasını istediği de ifade ediliyor.

Le Figaro gazetesi, olayı duyurduğu haberinde "Fransa’da İslamcı Yaratılıştan Hücum" başlığını kullandı. Kitapta Darwin teorileri reddedilirken "İnsanlar, evrim geçirmedi, yaratıldı" savının ortaya atıldığını belirten gazete, kitapta ayrıca darwinizm ile faşizm ve komünizm gibi "kanlı ideolojiler arasındaki gizli bağlarıönın bulunduğu, Darwin’in teorilerinin "terörizmin gerçek kaynağı" olduğu iddia edildiğine dikkat çekti.

Ayrıntılı inceleme talimatı

Bu arada, Le Figaro ile konuşan Paris’teki Jussieu Fakültesinden biolog Herve Le Guyader de, "Yeni bir yaratılış türü söz konusudur, Kuzey Amerika’daki Hıristiyanlıktan ilham alan yaratılıştan çok daha tuzağa düşürücüdür" değerlendirmesini yaptı.

Le Guyader’in Ulusal Eğitim Başmüfettişliği’nce "Yaratılış Atlasıönın ayrıntılı bir inceleme yapmakla görevlendirdiğine de dikkat çekildi.

Fransız gazetesi, "Şimdi ortaya çıkması gereken şey, Harun Yahya’nın arkasında kim gizleniyor ve özellikle bu çok pahalı kitabın basılması, kitlesel - ve bedava - dağıtımının kimin tarafından finanse edildiği"
ifadesini de kullandı.

Kaynak: ANKA



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs