En Sıcak Konular

Meşal Amr Musa'yla görüştü

6 Eylül 2009 18:24 tsi
Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Filistinli gruplar arasında uzlaşma ve İsrail ile esir değişimi konularında görüşmeler için geldiği Mısır'da, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile bir araya geldi.

Meşal, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Filistin-İsrail ve Hamas-El Fetih sorunlarının çözüme kavuşturulamadığı bir dönemde Filistin'de parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerine gidilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan Meşal, "Halen Batı Şeria'da bine yakın Hamas üyesi tutuklu bulunmaktadır. Bunların derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Sorun bizden değil, El Fetih'den kaynaklanmaktadır" dedi.

Bu sözler üzerine mikrofona yaklaşan Amr Musa, "Hamas'a sorasanız El Fetih suçlu, El Fetih'e sorarsanız Hamas suçlu" diyerek denge sağlamaya çalıştı.

Amr Musa, yapılan görüşmede İsrail-Filistin ve Hamas-Fetih sorunu başlıkları altında konunun değerlendirildiğini ve sorunun çözümünde sona doğru yaklaşıldığını söyledi.

Soruları da yanıtlayan Meşal, Hamas'ın elindeki tutuklu İsrail askeri Gilad Şalit ile ilgili bir soru üzerine, askerin şimdilik serbest bırakılmasının düşünülmediğini söyledi ve Almanya'nın bu konuda arabuluculuk yaptığını doğruladı.

Halid Meşal, "Türkiye'nin Filistin-İsrail ve Hamas-Fetih sorunlarının çözümü hakkında başlattığı girişimlerle" ilgili Mısırlı bir gazetecinin sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 1-3 Eylül arasında Kahire'de gerek İsrail-Filistin, gerekse Hamas-Fetih arasındaki sorunların çözümü için temaslarda bulunmasından sonra dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Mısır'a gelerek Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü.



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs