En Sıcak Konular

Tekin iki aileyi barıştırdı

6 Eylül 2009 18:06 tsi
Memleketine giden CHP İstanbul İl Başkanı iki aileyi barıştırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, memleketi Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Polat Köyü'nde aralarında kan davası bulunan Süvari ve Mert ailelerini barıştırdı. Polat Köyü Şehit Muhammet Ekinci İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda iki ailenin sözcüleri birbirleri ile kucaklaşarak aralarındaki kan davasına son verdi.

Gürsel Tekin, "Dilerim bu güzel olay, kan davası güden, husumet yaşayan ailelere örnek teşkil eder, dilerim açılımın konuşulduğu bu günlerde, bu barış olayından birileri ders çıkarır. İki aile gencecik çocukları düşman sahipliğinden kurtarmanın, herkese örnek olacak bir olaya imza atmanın gururunu yaşayacaklar" dedi.

TEKİN KİRVE OLDU
Olayda hayatını kaybeden Battal Süvari'nin kardeşi Mustafa Süvari, "Bu talihsiz olay sonucu ölen kardeşimin eşinin arzusunu da dikkate alarak çocuklarımızı kan davası ortamında yaşatmak istemiyoruz. Bu barışa sebep olan hemşehrimiz ve CHP İstanbul İl Başkanımız Gürsel Tekin'e teşekkür ediyorum. Olayda hayatını kaybeden kardeşimin oğlunun da kirvesi olmasını istiyorum" dedi Tekin ise "Bu görevi şerefle kabul ediyorum" yanıtını verdi.

Ahmet Mert'in kardeşi Muharrem Mert ise, "Bu kötü olay meydana gelmiştir ama bizler çok yakın akrabayız. Birbirlerimizin evlerinde büyümüşüzdür. Bugünden sonra daha önce de olduğu gibi kardeşçe yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Tekin, barıştırılan ailelerle tokalaşarak fotoğraf çektirdi.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Gürsel Tekin, daha sonra Mayıs ayında Bitlis'in Hizan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut'un Polat Köyü'nde yaşayan annesi Nişan ve babası Tacir Bulut'u evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

OLAY:
2001 yılında çobanlık yapan Battal Süvari ile köy korucusu Ahmet Mert'in aralarında yaşanan tartışma sırasında, Ahmet Mert'in elindeki tüfekte patlayan fişek, çoban Battal Süvari'nin hayatını kaybetmesine sebep olmuş, Ahmet Mert 16 yıl hapse mahkum olmuştu.
 
haberturk



Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs