En Sıcak Konular

'Almanya'daki Türkler sandık başına'

6 Eylül 2009 15:01 tsi
Devlet Bakanı Egemen Bağış, Almanya'da önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlere, orada yaşayan Türkler'in katılmasını ve oy kullanmasını istedi.

Bakan Bağış, soydaşların anayasal haklarını kullanmalarının, hem oradaki toplumun güçlenmesini ve ciddi alınmasını sağlayacağını hem de Türkiye'nin itibarını yükselteceğini söyledi. 
 
 Partisinin Bursa İl Başkanlağı'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Bağış, demokratik açılım sürecinde Bakan Beşir Atalay'ın çeşitli kesimlerle görüştüğünü ve fikir alışverişinde bulunduğunu hatırlattı. 'Annlerin ağlamaması, terörün bitmesi, standartların yükselmesi için ne tür açılımlar yapılabilir' onları araştırdıklarını ifade eden Bağış, bunu, Türkiye Cumhuriyeti'ni ülke yapan, vatan yapan tüm unsunlar için düşündüklerini kaydetti.

"AÇILIM SÜRECİNE KARŞI ÇIKANLARIN TARİHE KARŞI SORUMLULUKLARI VAR"

Bakan Bağış, ülkede sıkıntısı olan tek bir etnisitenin olmadığını, farklı kesimlerin farklı ya da benzer sorunları bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Bu bir siyasi proje değil, milli birlik projesidir. Bu bir partinin projesi değil, bütün partilerin katkısı olsun dedik. Maalesef Türkiye'de kan dökülmesin, huzur olsun, standartlar yükselsin, birbirimizle helalleşelim, birlikte çalışalım dediğimizde bazı siyasi partiler, 'bizim sizinle yürüyecek yolumuz yok' dediler. Bir yandan statükodan söz eden, akan kan durmalı diyenlerin, alternatif plan oluşturamamaları düşündürücüdür. Bu sürece karşı çıkanların tarihe karşı sorumlulukları olacaktır. Millete karşı sorumlulukları olacaktır. Bence mulahefet partilerinin artık söylemlerini gözden geçirme vakti gelmiştir. Gerçekten demokratik standartlar yükselecekse, AB standartlarına çıkacaksa bunu hep beraber gerçekleştirmemiz gerekiyor."

"YAPICI OLALIM, YIKICI OLMAYALIM"

AB konusunda Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal'ın kendisine, bunun milli bir politika olması gerektiğini söylediğini ifade eden Bağış, bu yolda standartların yükseltilmesine ise çarşı çıkmalarını yadırgadığını belirtti. Meclis'te bir kanunun çıkartılması için uğraştıklarında tek bir maddenin 2 saat görüşüldüğünü hatırlatan Bağış, sadece muhalefet olsun diye ülkeye zaman kaybettirildiğini savundu.

Artık ortak çıkarlar için birlikte çalışılması, işbiliği yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Bağış, "Bizler her yaptığımız doğrudur demiyoruz. Yeter ki birlikte çalışalım. Yapıcı olalım, yıkıcı olmayalım. Türkiye'nin sorunları var ve bunları el birliği ile çözmek zorundayız. Milli maçta beraber seviniyoruz, depremde beraber üzülüyoruz. Demek ki ortak paydalarımız daha fazla. TC vatandaşlığı çok önemli bir kavram. Hepimizi birleştiren bir kavram." diye konuştu.

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER SANDIK BAŞINA"

AB ülkelerindeki göçmenlere de seslenen Bağış, bu ülkelerde 5 milyon Türk olduğunu, Almanya'da ise 3 milyon soydaş bulunduğunu hatırlattı. Almanya'da önümüzdeki hafta seçim olduğunu belirten Bağış, 1 milyon 200 bin Türk seçmenin oy kullanabilir durumda olduğunu anımsatarak, soydaşlara sandık başına gitme çağrısı yaptı.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasal haklarını kullanarak oy vermelerini talep ediyorum. En önemli çağrımız budur. Hangi partiye oy vereceklerini söyleyecek değiliz. Herkes kendi gönlüne yakın olan, kendisine ve çocuklarına daha faydalı olacağını gördüğü partiye oy verecektir. Ama oradaki soydaşların anayasal haklarını kullanmış olmaları, oy vermiş olmaları bile, oradaki toplumumuzun güçlenmesini, daha fazla ciddiye alınmasını ve hem de ülkemizin oradaki itibarının artmasını sağlayacaktır."

cihan



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs