En Sıcak Konular

Düğüm muhbirden muhabire kaydı

0 0 0000 00:00 tsi
Düğüm muhbirden muhabire kaydı Samast görüntülerini kim niçin TGRT’ye verdi? Danıştay haberleriyle dikkat çeken muhabir neden tercih edildi? Cinayetteki düğüm neden muhbir Erhan'dan muhabire kaydırıldı?

En Önemlisi…

Dünkü analizimizi “En önelimsi yarın…” diyerek noktalamıştık. Kokusunu aldığımız haber doğru çıktı. Ogün Samast’ın bayrak önünde çekilen görüntüleri basına sızdırıldı.

Şimdi Ne olacak?

Temennimiz ortaya çıkan skandalın ardından soruşturmanın sekteye uğramaması. Çünkü olaya yeni ve derin bir boyut daha katıldı. Suikastin çapı daha da büyüdü. İşin içinden çıkmak biraz daha zorlaştı . İşte tam bu noktada akıllara gelen soru şu:

Görüntüler hangi amaçla sızdırıldı

İşte bu çok önemli. Görüntülerin hangi amaçla basına sızdırıldığı sorusuna cevap vermek için olayın doğurduğu sonuca bakmamız gerekiyor.
Öncelikle bu olay zaten gergin olan ilişkiler iyice gerdi, polis-jandarma ilişkilerini ciddi biçimde zedeledi. Hrant Dink suikastinin tüm yönleriyle aydınlatması için polis-jandarma ortak çalışmasını şart görenler, artık bu işbirliğinden söz etmekte zorlanacaklar.

Yani?...

Ogün Samast’ın Türk Bayrağı önünde çekilen görüntülerini basına sızdıranlar, soruşturmanın seyrini bilerek, isteyerek değiştirme çabası içine girdiler ve başardılar. Hrant Dink suikastinin aydınlatılması için omuz omuza çalışan polis ve jandarma şimdi karşı karşıya!

Polis müfettişlerine dikkat

Görüntüleri polisin verdiği ortada. Ama hangi polisin verdiği değil.
Samsun Emniyeti’mi? Sanmam! Şimdi kısa bir süre düşünelim. Siz Türkiye’yi ayağa kaldıracak görüntüleri suçun evinizde işlendiği gün gibi ortadayken kaseti kendi elinizle verir misiniz? Tabi ki hayır. Öyle ise?.. Eşiniz değil, oğlunuz değil, kızınız değil! Öyle ise kim? Görüntüleri servis yapan kişi evinizde misafir ettiğiniz bir dostunuz olmasın!!!

Görüntü kime servis edildi

Bu da çok önemli. Çünkü görüntüleri alan kişinin haber kaynaklarıyla ilişkileri mercek altına alınmalı. Görüntüler TGRT’ye servis edildi. Burada kanalın hiçbir fonksiyonu yok. Bütün iş, alan demeyelim de, polis tarafından görüntülerin verildiği kişide bitiyor. İsmi Ercan Gün. Haberin altındaki imza bu muhabire ait. Yalnızca bir aydır TGRT’de çalışan muhabir, büyük iş patlattı.

Bu ilk değil

Ancak Ercan Gün’ü biz bu haberle tanımadık. TGRT’den önce Zaman’da çalışan muhabir, Danıştay saldırısıyla ilgili en özel haberlere imza atanların başında geliyordu. “Polis kaynaklarından alınan bilgilere göre…”
şeklinde başlayan haberlerde hep onun imzası vardı. Hani Zaman Gazetesi’nin polis şeflerinden aldığı yanıltıcı bilgilerle dezenformasyon yaptığı iddia edilen günlerde… İşte o muhabir, Ogün Samast’ın görüntülerini alan muhabirin ta kendisi.

Danıştay bağlantısı

Hrant Dink suikasti ile Danıştay saldırısının perde arkasında aynı ellerin olduğunu düşünlerin sayısı hiç de az değil. Ve bugün…

Ogün Samast’ın jandarmayla askerlik hatırası şeklinde çekilen görüntülerinin ortaya bilerek çıkartılmasıyla, iki olay arasında bulunan ortak noktalar zincirine yeni bir halka daha eklendi.

Mart sendromu

Önümüzdeki günler bu olayla ilgili daha bir çok sürpriz gelişmeye gebe görünüyor. Şimdi bu olayın ardından asıl önemli olan jandarma ve polis yöneticilerinin atacağı adımlar. Görünen o ki; geçen yıl dillendirdiğimiz o meşhur “mart sendromu” yeni geliyor. Tıpkı gecikmeli kış gibi. Dua edelim de Haziran’da başımıza kar yağmasın.

Haber7



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs