yerleşke darbesi | " /> yerleşke darbesi | "/>

En Sıcak Konular

Barış görüşmelerine yerleşke darbesi

6 Eylül 2009 12:20 tsi
Barış görüşmelerine yerleşke darbesi 

Obama yönetimi gelecek ay İsrail-Filistin arasında barış görüşmelerine start vermeyi planlarken Netanyahu 2 bin 500 yeni yerleşkeye onay verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu'ya barış getirme çabaları kapsamında İsrail ve Filistin'i yakınlaştırma projesi büyük darbe aldı... Gelecek ay İsrail ve Filistin yetkililerini bir araya getirmeyi planlayan ve bu amaçla ABD'nin Ortadoğu temsilcisi George J. Mitchell'ı son bir aydır bölgede taraflar arasında köprü kurması için görevlendiren Obama İsrail tarafında darbe aldı.

YÜZLERCE KONUT
İsrail Başbakanı Benwamin Netanyahu, Obama'nın isteği üzerine, barış müzakerelerinin başlaması için yeni yerleşim merkezlerinin açılmasını durdurmadan önce 2 bin 500 konuttan oluşan bir yerleşim merkezine izin verdi. Üst düzey İsrailli bir yetkilinin İsrail medyasına verdiği bu haber bölgede barışı dış siyasetin önemli adımlarından biri olarak gören Obama yönetimi için büyük bir başarısızlık olarak görülüyor. Netanyahu'nun bu adımı hükümet içindeki şahinleri yatıştırıp, yanına çekmek için attığı belirtilirken, bu adım başta Filistin olmak üzere tüm tarafların tepkisini çekti. Haberin dünya basınında geniş yer alması üzerine konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, "İsrail'in yeni yerleşke yapımına onay vermesinden büyük üzüntü duyuyoruz" açıklaması yaptı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bu adımının müzakere ruhuyla bağdaşmadığı belirtildi.

ABBAS TEPKİLİ
İki hafta sonra Netanyahu'yla görüşecek olan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, yerleşim merkezleriyle ilgili haberler hakkında "Bizim tarafımızdan kabul görmeyecektir. Biz, tüm yerleşim merkezlerinin durdurulmasını istiyoruz. Tavrımız açık" dedi. Amerikan basını da Obama yönetiminin İsrail'in bu adımından rahatsızlık duyduğu yorumu yaptı.

sabah



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs