En Sıcak Konular

Rıdvan Dilmen: Bütün dünya üzülmeli...

6 Eylül 2009 12:05 tsi
Dün akşam 3 puanı aldık ama Afrika için yenmemiz gereken üç maç daha var. Tabi bir de Bosna'nın yenilmesi şartı. Ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen Milli Takımı yazdı...

Rıdvan Dilmen / Milliyet

Çok kolay gözüken bir maçtı. Evet bu doğru. Çünkü Estonya’dan daha iyi bir takımız. Vasat oynasak bile yeneriz diye düşünüyorduk. Futbolda her skor var tabii. Hem Dünya futboluna, hem de ülke futboluna baktığımızda ilginç sonuçlar hep olmuştur ve biz de almışızdır.

Ancak olayın psikolojik yönü çok zordu. Bunu gözardı etmemek lazım. Akşam 8’de başta kaleci Volkan olmak üzere ısınmaya çıkıyorsunuz, Bosna Hersek ile aradaki puan farkı 7’ye çıkmış. Kimle oynarsanız oynayın hafif bir tedirginlik olması o kadar doğal ki.

Milli Takım heyecanlı bir futbol oynadı, ki buna alışığız. Daha maçın başında yediğimiz gol bile (başlangıcı lehimize fauldü) hızımızı engellemedi. Engellemediği gibi hızlı oynarken de yetenekli oyuncularımız panik yapmadı. Estonya’yı hataya zorladılar. Şutlarla, ikiye birlerle, bireysel becerilerle, kanat bindirmeleriyle üst üste iki gol bulup, ilk yarıyı bitirdik.

İkinci yarı Estonya abuk subuk bir vuruşla, top defansa da çarparak eşitliği sağladı. Çocuklar yine tempoyu yüksek tutup “geliyorum” diye bas bas bağıran golleri ardı ardına sıraladılar. Bana göre iyi top oynadık. Belki iki bekimiz, stoperlerimiz kalitelerinin altındaydı ama yine de oyundaki arzuları, çabuk oynama isteği benim için önemli artılardı.

Maça 4-4-2 başladık (Oyun içinde hücumda 4-1-5 oldu). Tam Arda’nın golünden önce Fatih Terim, Halil’i alarak 4-3-3’e dönmeye hazırlanıyordu. Golden sonra buna devam etti. Tuncay, Sercan ve Arda; üçüde hareketliydi. Arda, Emre ve Tuncay inanılmaz iyi oynadılar. Bu maçta yine gördük ki Fatih Terim’in oynatmak istediği oyun çabuk oyun. Ve önde baskı. Bizim takım buna alışıyor. Zaten biz rölanti oyunu becerebilen bir takım değiliz. Dün 2-1 öndeyken, Emre’nin de sakatlığı sırasında 7-8 dakika rölanti oynayalım dedik golü yedik. İnanın Dünya futbolunda santra ile öne oynamak isteyen tek takım biziz. Tabii ki bizden iyileri vardır ama mantalitemiz iyi. Dediğim gibi oyun içinde zaman zaman tempoyu düşürmek bile kesinlikle bize yaramıyor. Avrupa Şampiyonası’nda da buna şahit olduk, şu anki grup elemelerinde de.

Çarşamba gecesi Bosna Hersek bizden en fazla bir puan alabilir. Ama ben kazanacağımızı düşünüyorum.  Dünya Kupası’na gidemezsek sadece bu ülke değil, bütün Dünya üzülmeli.




Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs