En Sıcak Konular

Cerrah ile Hayyam Garipoğlu ne konuştu?

6 Eylül 2009 10:03 tsi
Karabulut cinayetinde iki şok iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Emniyet Müdürü Cerrah ile katil zanlısının amcası Hayyam Garipoğlu 3 kez bir kurye aracılığı ile görüştü.

Münevver Karabulut cinayetinde şok iki iddia gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu, 3 kez bir kurye aracılığı ile görüştü. İkinci şok iddiaya göre de Cem Garipoğlu'nun Emniyet'te iken görüntüleri bulunuyor.

Bahçeşehir'de lüks villada öldürüldükten sonra başı gövdesinden ayrılarak bir gitar kutusu içinde Etiler'de bir çöp konteynerına atılan Münevver Karabulut cinayetinin ardından 187 gün geçmesine rağmen cinayet üzerindeki spekülasyonlar artarak sürüyor. Vahşi cinayetin ardından İnterpol'den 'kırmızı bülten' çıkaran polis dünyanın her yerinde Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nu arıyor. Polis 187 gündür henüz Cem Garipoğlu'nu yakalayamazken, Yeni Şafak, gündemi sarsacak iki şok iddiaya ulaştı.

SKANDAL GÖRÜŞME

Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgiye göre dönemin Emniyet Müdürü, şimdiki Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu, 3 kez bir kurye aracılığı ile görüştü. İstanbul'da gerçekleşen görüşmelerde neler konuşulduğu hala bilinmiyor. İkinci şok iddiaya göre de Cem Garipoğlu'nun Emniyet'te gözaltında iken görüntüleri bulunuyor. Yeni Şafak'ın ulaştığı bir kaynak cinayet günü Cem Garipoğlu'nun gözaltına alındığını, fakat bilinmeyen bir nedenle serbest bırakıldığını ileri sürdü. İddiaya göre Cem Garipoğlu'nun emniyetteki görüntüleri soruşturmayı yürüten savcılıkta da bulunuyor. Görüntülerde Cem Garipoğlu'nun güvenlik kamerası görüntüleri yer alıyor.

DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR

Son olarak geçtiğimiz gün Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Avcılar'da bulunan Garipoğlu Holding önünde eylem yapmış, kırmızıya boyadığı bir testereyi “Garipoğlu Holding beni kesebilir” diyerek boğazına dayamıştı. Süreyya Karabulut daha önce de Cem Karabulut'un yakalandığı ve para karşılığı serbest bırakıldığı iddialarında bulunmuştu. İddialar üzerinde duran savcılar araştırmalarını sürdürüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da son olarak yaptığı açıklamada “Çember daralıyor. Daha önemli şeyler var, onlar daha sonra' diyerek, adeta iddiaları doğrulamıştı.

O KURYE BEN DEĞİLİM

Öte yandan Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ile katil zanlısı Cem Garipoğlu'un amcası Hayam Garipoğlu arasında 3 milyon avroluk 'kan parası' konusunda aracılık yapan gazeteci Cemil Baran kuryelik iddialarını yalanladı. Kuryelik iddiasını kabul etmeyen Baran “Böyle bir aracılık yapmadım” açıklamasını yaptı. Baran'ı yakından tanıyan Gaziantepli bir gazeteci ise Cemil Baran'ın gazeteci olmadığını, kendisini gazeteci olarak tanıtarak, bölgedeki gerçek gazetecileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Sözkonusu gazeteci, “Cemil Baran aslen Adanalı'dır. Baran sadece bazı yerel gazetelerde kısa süreli çalıştı” dedi.

Bu arada Yeni Şafak'ın iddialar konusunda bilgisine başvurduğu Hayyam Garipoğlu'nun eşi Aysel Garipoğlu ise Celalettin Cerrah ile aralarında bir diyalog yaşandığı iddialarını kabul etmedi. Aysel Garipoğlu “Eşim Cerrah ile bir iletişim halinde olmadı' dedi.

Cem'in yeri tespit edildi

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre Cem Garipoğlu'nun yeri belirlendi. Cem Garipoğlu'nun yakalanıp adalete teslim edilmesi an meselesi. Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ekibi Cem Garipoğlu'nun yerini tespit etti. Yetkiller bugün veya yarın Garipoğlu'nun teslim alınacağını belirtiyor. Münevver Karabulut ailesi ile Garipoğlu arasında para pazarlığını yapan Cemil Baran da “Cem yakalanmak üzere. Tüm Türkiye'ye müjde olsun. Cem şu anda emniyette de olabilir' dedi.

yenişafak

 



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs