Arınç'tan MHP'ye: Bırakın bu edebiyatı | " /> Arınç'tan MHP'ye: Bırakın bu edebiyatı | "/>

En Sıcak Konular

Arınç'tan MHP'ye: Bırakın bu edebiyatı

6 Eylül 2009 08:54 tsi
Arınç'tan MHP'ye: Bırakın bu edebiyatı

Başbakan Yardımcısı Arınç, demokratik açılım nedeniyle AK Parti'ye yönelik CHP ve MHP'den gelen ağır eleştirilere ilginç bir hatırlatma ile cevap verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin içeride ve dışarıda sorunlarını çözerek bir devi uyandıracak noktaya geldiğini belirterek, bu ortamda ''vatan haini suçlamalarına milletin karnının tok'' olduğunu söyledi.

Arınç, Manisa Muhtarlar Derneği tarafından Manisa'daki bir restoranda verilen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası konuşan Arınç, 29 Mart seçimlerinde ülke çapında 500 bine yakın insanın seçildiğini, bu insanların büyük sorumluluk aldığını belirterek, ülke çapında muhtarların çok kaliteli olduğunu, toplumun sorunlarını bilen, halkına önderlik yapabilen insanlar olduklarını ifade etti.

Köydes ve Beldes projeleriyle köylerin içme suyu, yol gibi temel ihtiyaçlarının önemli oranda karşılandığını, köylerin yüzde 80'inin içme suyuna kavuştuğunu dile getiren Arınç, Manisa'da da yolsuz ve içme suyu bulunmayan köy kalmadığını söyledi.

Manisa'da son olarak Yuntdağı Kalkınma Projesi'ni hazırladıklarını, 66 köyü kapsayan bölgede 40 milyon liralık proje hazırladıklarını, 4 sene sonunda bu bölgede gelişmeler kaydedilmeye başlandığını dile getiren Arınç, bölgede 2 gölet yaptıklarını, yenilerini de yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muhtarların hükümetle olduğu gibi yerel yönetimlerle de ilişkilerinin iyi olması gerektiğini kaydeden Bakan Arınç, yeni Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün bu konuya önem vereceğine inandığını ifade etti.

Başkalarının hakkını almayan, makul, haklı ve doğru olan yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyleyen Arınç, 2001 krizinin 40 milyar liraya mal olduğunu, bunun onda biri kadar olan parayla Köydes Projesini yaptıklarını, içme suyu sorunun büyük oranda çözdüklerini söyledi.

Arınç, şöyle konuştu:

''Son 1 - 1,5 yıldır dünyada global ekonomik kriz var. ABD'de başlayan, Avrupa ülkeleriyle devam eden, Rusya ve Hindistan'a sıçrayan kriz, bankaları, finans kuruluşlarını batırdı. Dışarıda sağanak yağmur yağarken, 'Ben bundan ıslanmayayım' diyemezsiniz. Türkiye de bu sağanaktan nasibine düşeni aldı. Eskiden ekonomik krizler içerden çıkardı, hükümet beceriksiz olurdu, içeride kavga olurdu, birbirlerine kitap fırlatırlardı, bir kriz çıkıverirdi. Şimdi krizler içerden değil, ABD'den, Avrupa'dan, Uzakdoğu'dan geliyor, biz de bundan etkileniyoruz.

Çok şükür 'Bugün dünden daha iyi, ümidimiz daha fazla, işler düzeliyor' demeye başladınız. Ben size tarih veriyorum, Allah kısmet ederse Ocak ayına kadar bu ekonomik krizin tüm etkileri silinecek, yeni yıla biz tertemiz pırıl pırıl yepyeni imkanlarla gireceğiz.''

-''SÖYLETMEN VURUN TAKTİĞİ''-

Arınç, bir süre önce Libya'yı ziyaret ettiğini, orada Osmanlı eserlerini gezme fırsatı bulduğunu, Türkiye'den o coğrafyaya bakıldığında kültürü ve tarihiyle Türkiye'nin çok büyük olduğunun anlaşıldığını belirterek, iç ve dış sorunlarını çözerek bir devi yeniden uyandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşallah yeniden bir dev ayağa kalkıyor gibi Türkiye, tüm sorunlarını içerde ve dışarda çözecek, önü açılacak, ardından uçacak bir noktaya geliyor. Kavgasız, dövüşsüz birbirimizi itham etmeden, kötülemeden, 'Yok sen vatan hainisin, sen bilmem nesin' Bunlara karnı tok milletin artık. Bu kadar ağır suçlamalarla konuştukları için artık kimse de onlara değer vermiyor. Bir iş ya doğrudur ya yanlıştır. Bir insan ya haklıdır, ya haksızdır, ya iyidir ya kötüdür. 'İyidir' derseniz sebeplerini söylersiniz, 'Kötüdür' derseniz sebeplerini söylersiniz. Ama birbirimize ağıza alınmayacak hakaretlerle Türkiye'nin önünü kesmek için insanları birbirine düşman etmek ve bunu siyasi amaçları için kullanmak amacıyla hareket ederseniz, bu ülkeye büyük kötülük yaparsınız. İnşallah ülkemizdeki bir istikrarsızlığa yol açacak gelişmeler olmasın ki bugüne kadar ihmal edilmiş tüm işlerimizi bir an önce başlayalım.

Bir siyasi iktidar halkın desteğiyle ayakta durur, halk desteğini çekerse gider, başkaları gelir. Demokrasi dediğimiz şey de budur. Entrikasız, kansız, darbesiz, hilesiz, hurdasız, Demirel'in tabiriyle 'İşler el değiştirdiği zaman işte demokrasi vardır'. Yoksa eline silah alıp onun bunun başına sıkmak demokrasi değil. Ona buna hakaret etmek, küçültmek, itham etmek demokrasi değil. 'Ben daha iyisini yapacağım, o şöyle yapmak istiyor, ben böyle yapmak istiyorum. Benim yöntemim daha doğru, ülkeye daha faydalı' diyebiliyorsanız, elinizi öperiz. Ama 'Söyletmen vurun' taktiğiyle, 'Ağzını kapatın sakın konuşturmayın, bunlar vatan hainidir' derseniz cascavlak ortada kalırsınız, size inanacak üç tane adam kalmaz.

İyi yapanla laf söyleyen arasındaki fark buradadır. Önemli olan bir işi yapabilmek, başarabilmektir. Başarırsanız halk size destek olur, başaramazsanız halk sizden desteğini alır. Bunun Türk siyasetinde örnekleri çok görülmüştür. Yüzde 22,5 alan parti ondan sonraki seçimde yüzde 1,5'a düşmüş, yüzde 18,5 alan 8,5'u görmüş, yüzde 15,5 alan yüzde 5,5'i zor bulmuştur. Yüzde 47'yi alan da yüzde 7'yi bulamayabilir. Yeter ki halk serbest iradesiyle, millet iradesiyle kararını versin, demokrasi buysa, biz buna varız. ''

İşlerinin hizmet olduğunu, milletin hakimi değil hizmetkarı olduklarını belirten Arınç, ''Böyle geldik, böyle gideceğiz. Bugün varız, yarın yokuz. Bir iş yaptıktan sonra hakkında 'Allah razı olsun şu yolu şunlar yapmışlardı, bu işi bunlar getirmişti, ne kadar da dürüst adamlardı' derlerse bu en büyük servetidir o insanın. Ama 'Bu insan geldi, sadece laf söyledi, onu bunu yaptı, bunu yedi, onu içti, şunun arkasından gitti, onun önünü kesti.' Bunlar iyi işler değil. Eser ortada görünmelidir'' diye konuştu. 

İftar yemeğine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, kamu kurumları il müdürleri ve Muhtarlar Derneği üyesi 85 muhtar katıldı.


aa



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs