En Sıcak Konular

Savunma Bakanı şehit aileleriyle oruç açtı

5 Eylül 2009 15:31 tsi
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde şehit aileleriyle oruç açtı, tasavvuf müziği dinleyip semazenleri izledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Bayındır İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87'nci yıldönümü törenlerine katıldı. Bakan Gönül'ü Bayındır Belediyesi önünde İncirliova Mehteran Bölüğü'nün çaldığı marşlar eşliğinde Ak Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, İlçe Kaymakamı Alaattin Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Göynük ile belediye meclis üyeleri karşıladı.

Belediye binasında bir süre ilçenin Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kertiş ve meclis üyeleri ile görüşen Gönül'e burada Kertiş tarafından Bayındır'a katkılarından dolayı verilen plaketi kabul etti. Bakan daha sonra Okan Erbil İftar Çadırı'na geçti ve burada 40 şehit ailesi yakını ve gazilerin yanı sıra yaklaşık 500'ün üzerinde kişiyle iftar sofrasında buluştu.

Burada gazetecilerin sorularını da cevaplayan Gönül, Bayındır'ın kurtuluş günü etkinlikleri dolayısıyla ilçeye Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in daveti üzerine geldiğini belirterek, “Şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte olmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Bugünleri onlara borçluyuz” dedi.

Bir süre şehit aileleriyle yemekte sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Bakan Gönül, daha sonra ilçenin en önemli tarihi mekanlarından biri olan Hacı Sinan Külliyesi'ne geçti. Burada belediyenin düzenlediği etkinlikler kapsamında solist Ümit Yazıcı'nın tasavvuf müziğini dinledi, semazenleri izledi. İlçedeki kurtuluş şenlikleri, havai fişek ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs