En Sıcak Konular

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Hatır yolu istemeyin

5 Eylül 2009 15:30 tsi
ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.

Adının baş harflerini taşıyan 06 BY 6365 plakalı gri minibüse binen Yıldırım, Vali Haluk İmga tarafından karşılandıktan sonra Ankara- Afyonkarahisar yolundaki bölünmüş yol yapım çalışmalarını inceledi. Yıldırım, kendisinden hatır için yol yapılmasını isteyenlere, “Bu ülkenin harcayacak israf edecek parası yok” dedi.

Ankara- Afyonkarahisar karayolunun 60’ıncı kilometresinde finişer adlı iş makinesine binerek yol düzelten ve asfalt atan Bakan Yıldırım, yaptığı yolun düzgün olup olmadığını arkasına bakarak kontrol etti. İşçilerin bir ihtiyacı olup olmadığını da soran Bakan Yıldırım, kamyon kullanmak istedi. Bir işçiyle kamyon kullanıp kullanamayacağı konusunda iddiaya giren Bakan Yıldırım, kamyonu yaklaşık 150 metre kullandı. Gazetecilerin kamyonlu bakana yetişmekte zorlandığı test sürüşünde iddiayı Bakan Yıldırım kazanırken, test sürüşü sonunda işçiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. İddiayı kazanan Yıldırım, işçinin adresini aldırarak fotoğrafların gönderileceğini anlattı.

KÖPRÜYE CEVAP YOK

İncelemelerini yolun 40’ıncı kilometresinde sürdüren Bakan Binali Yıldırım burada bir kepçeye kullanmayı denedi. Kepçedeki taşları ilk denemede kamyona dökmeyi beceremeyen Bakan Yıldırım, işçinin bir kez daha koltuğuna geçip yardım etmesinden sonra ikinci denemede taşları kamyona dökmeyi başardı. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, İstanbul’a yapılması planlanan 3’üncü köprüyle ilgili sorularına sessiz kaldı. 3'üncü köprünün yol çalışmalarıyla ilgili haberleri gölgede bıraktığını söyleyen Bakan Yıldırım, “3’üncü köprüyle ilgili sorulara bugün cevap vermiyorum. Çünkü aksi halde Afyon’un projeleri güme gider. Yani hepsinin cevabı var, yalnız bugün konumuz Afyon, Antalya, İzmir bölünmüş yolu. Köprü girdi mi ben biliyorum yarın haberlerde gazetelerde o haber olur. Burası es geçer onun için kusuruma bakmayın bugün köprüye cevap yok” dedi.

LÜZUMSUZ İŞLERLE UĞRAŞMAYIZ

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz'ın Ergenekon’un kilit isimlerinden Tuncay Güney’i TRT’ye konuk eden yöneticiler hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırmasıyla ilgili soruya Bakan Binali Yıldırım, “O konular bizim işimiz değil. Biz milletin yolunu yaparız. Yollarını yaparız, gönüllerine de yol yaparız bizim işimiz bu. Diğer lüzumsuz işlerle uğraşmayız” dedi.

Afyonkarahisar’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Çalışılan kesimleri, yapılan işleri siz zaten görüyorsunuz. Ben sadece bir ölçü vermek istiyorum. 2008 yılında Afyon sınırları içinde yaptığımız toplam karayolu yol yapım asfaltlama çalışmaları için harcanan para 1998- 2002 yıllarında harcanan paradan daha fazla. Yani 5 senede bölünmüş yol miktarını da 62 kilometreden aldık 250 kilometre de buna ilave ettik. Böylece Afyon’un bu sene sonundan itibaren ana güzergahlarındaki yol sorunu tamamen halledilmiş olacak. Bu gördüğünüz Bayat- Köroğlu Beli arasında geçen yıl burada bir şey yoktu. Bu senenin ortalarında başlandı öbür sene sonunda bitiriyoruz.”

HATIR YOLU OLMAZ

Afyonkarahisar’dan geçmesi planlanan otoyol ve hızlı trenin Afyonkarahisar yerine Eskişehir’in Kırka İlçesi’nden ya da Kütahya’nın Altıntaş geçeceğiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, konuşmanı şöyle tamamladı;
“Şimdi tabii hızlı tren için bunu söylüyorlar. Otoyol için bunu söylüyorlar, bunlara itibar etmeyin. Bütün yapılan çalışmalar gerek yüksek hızlı tren, gerekse otoyol projelerinde yerleşim yerlerine yakınlık, arazinin coğrafyası ve en fazla sosyo ekonomik fayda sağlayacak şekilde bütün teknik icatları yerine getirecek şekilde yapıyoruz. Güzergah seçimi keyfi olmaz. İşte şu kasabaya yakın geçsin, bu şehre yakın geçsin şeklinde bir düşünceyle gittiğinizde o artık ne otoyol olur ne yüksek hızlı tren hattı olur. Onlar hatır yolu olur. Onlara da bu ülkenin harcayacak israf edecek parası yok. Afyon yolların kesiştiği bir yer, Afyon Anadolu’nun ağırlık merkezidir. Afyon’u hiçbir işte ihmal etmemiz mümkün değil.”



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs