En Sıcak Konular

Ergenekon'un kimyasal cephaneliği bulundu

5 Eylül 2009 12:53 tsi
Ergenekon'un kimyasal cephaneliği bulundu Terk edilen köyde kimyasal madde deposu bulundu!

Sincan Yenikent'te boşaltılan bir köye gelen güvenlik güçleri, koliler dolusu kimyasal madde buldu. Kimyasal maddelerin, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılan Zir Vadisi'ne yakın bir köyde olması dikkat çekti.

Ankara'nın Sincan İlçesi Yenikent Mahallesi'nin dışındaki boşaltılmış bir köye gelen polis ve jandarma ekipleri, eski köy konağının içinde koliler dolusu kimyasal madde ele geçirdi.

İddialara göre kimliği açıklanmayan bir şahıs, bir poşetle birlikte Etimesgut'ta bir birahaneye girdi. Şahıs, birahane sahibine kendisine bira vermesi durumunda elindeki poşette önemli bir şeyin olduğunu ve kendisine vereceğini söyledi. Şahsa iki bira veren birahane sahibi poşeti açtığında, üzerinde İngilizce yazılar bulunan boya kutusunu andıran bir teneke gördü. Durumdan şüphelenen birahane sahibi durumu polise bildirdi. Birahaneye gelen polisler, kutunun içindeki maddenin ne olduğunu çözemeyince poşeti getiren şahsa ulaştı. Şahıstın kutuyu bulduğu yerin adresini alan polis, nöbetçi savcılıktan arama kararı çıkartarak, Sincan Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte, terk edilmiş köye gitti. Köy konağında yapılan aramada çok sayıda sandık, koli ve yüzlerce teneke kutuya rastladı.

Üzerlerinde kimyasal madde yazılı teneke kutuları inceleyen polis ekipleri, odaların birinde de yüzlerce gübre çuvalı buldu.

Kolilerin içinden, çeşitli ebatlardaki teneke kutuların yanı sıra kullanma kılavuzunu andıran İngilizce hazırlanmış 4'er sayfalık dokümanlar çıktı. Dokümanlarda teneke kutuların içeriğinin, kullanım şekillerinin, zararlarından korunma yollarını yazarken, teneke kutuların içindeki kimyasal maddelerin kanser yapıcı özelliğinin bulunduğu iddia ediliyor.

Olay yerinde incelemeyi tamamlayan polis ve jandarma ekipleri, köy konağının içindeki tüm kimyasal maddelerden birer örnek alarak incelemek üzere götürdüler.
Bu arada, ele geçirilen kimyasalların bulunduğu eski köyün muhtarı Baki Y., ifadesi alınmak üzere Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Star



Bu haber 1,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs