geri dönülemez | " /> geri dönülemez | "/>

En Sıcak Konular

Demokratik açılımdan geri dönülemez

5 Eylül 2009 08:36 tsi
Demokratik açılımdan geri dönülemez Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, demokratik açılım konusunda hükümetten kararlı olmasını istedi. Süreci baltalamak için yapılabilecek provokasyonlara bakıp, demokratik açılımdan geri dönülmemesi gerektiğini vurguladı.

Açılımın bu aşamada durdurulması halinde oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Kurtulmuş, "Böyle bir hata sadece aşırı uçların ekmeğine tereyağı sürmekle kalmaz, aynı zamanda daha sonra ortaya konacak çabaların da önünü şimdiden keser." uyarısında bulundu. Hükümetin bu konudaki niyetini takdir ettiğini belirten Kurtulmuş, izlenen yöntem ve üsluba eleştiri getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bir şekilde sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtirken muhalefet liderlerinin olumsuz tavrını da yadırgadığını ifade etti. SP lideri, açılımın detaylarının TBMM'de şekillenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu uğurda herkes elini taşın altına koymalı." dedi. Türkiye'de geniş manada hak ve özgürlükler sorunu olduğuna değinen Kurtulmuş, en kısa sürede sivil anayasanın yapılması gerektiğini savundu.

Aksi halde sorunun kökten çözülmüş olmayacağını kaydetti. Sadece Kürtlerin değil dindar kesimlerin, gayrimüslimlerin ve Alevi vatandaşların da sorunları olduğunu hatırlatırken, "Hak ve özgürlükleri genişletecek bir anayasa yapılmalı. Aksi halde bütün çabalar günü kurtarmaktan öteye geçmez. Top taça atılmış olur." ikazını yaptı. SP Genel Başkanı, sürecin etnik bir isimle anılmasını ise doğru bulmuyor. Bu konudaki tepkisini "Türkiye'de bir iç savaş söz konusu değil. Demokratikleşme sürecinde muhatap herhangi bir etnik grup değil, 72 milyon insan olmalı." sözleriyle dile getirdi. Asırlardır bu topraklarda kardeşçe yaşamış, akraba ve dindaş olan halkın arasına fitne sokulduğunu söyleyen Kurtulmuş, şimdi bu fitnenin ortadan kaldırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Kürt meselesinin sadece Kürtlerin değil Türklerin de sorunu olduğunu savunan SP lideri, "Siyasal sistemin yapısından kaynaklanan ve vatandaşların bir kısmının kendini ikinci sınıf vatandaş görmesini sağlayan olumsuz psikolojik durum ortadan kaldırılmalı." görüşünü dile getirdi.

Zaman



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs