En Sıcak Konular

121 saat suyun altına kalarak dünya rekoru kırdı

4 Eylül 2009 22:40 tsi
Su altında 10 gün 10 gece kalmayı hedefleyen dünyaca ünlü su sporcusu Cem Karabay, 121 saat suyun altına kalarak, bir dünya rekoru kırdı.

Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Karabay'ı, nişanlısı Samuray Kalkan suyun altında yalnız bırakmadı. Karabay'ın hocası emekli SAT Komandosu Namık Ekin, Karabay'ın 10 gün daha suyun altında kalabileceğini ifade etti.  
 
Suyun altında 10 gün 10 gece yaşayarak Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen dünyaca ünlü sporcu ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Cem Karabay 30 Ağustos 2009 tarihinde Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi'nin otoparkında özel olarak yapılmış bir akvaryuma daldı. Karabay'ın suya dalmasının ardından 121 saat geçti. Karabay bugün saat 19.40 itibariyle Jerry Hall'in 121 saatlik rekorunu kırarak, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Rekorun kırılması esnasında vatandaşlar Karabay'a yoğun ilgi gösterdi. Alkış ve sloganlarla kendisine destek veren sevenlerine karşılık veren Karabay suyun altında tempo tuttu. Suyun altında Türk bayrağı sallayan Karabay'a nişanlısı Samuray Kalkan da akvaryumun içinde eşlik etti.

Öğrencisi Cem Karabay'ın 10 gün daha suyun altında kalabileceğini vurgulayan Namık Ekin, Karabay'ın sürekli doktor kontrolü altında olduğunu ve doktorların herhangi bir risk uyarısında Karabay'ın sudan çıkartılabileceğini ifade etti. Karabay'ın çok inatçı olduğunu dile getiren Ekin, "Böyle bir rekoru herkes kıramaz. Bunun için büyük bir azim ve sabır gerekir. Cem o kadar inatçı ki, onun keçi burcundan olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Karabay'ın iki yıl öncesine kadar suyun altında çenesini patlattığına dikkat çeken Ekin, "Cem'in kondisyonu bu deneme için çok uygun. Öğrencimin 10 günü tamamlayacağına inanıyorum. Acı yoksa başarı da yoktur. Rekoru kırabilmesi için acı çekmesi lazım" diye konuştu. Bir insanın suyun altında fazla kalması durumunda kabuslar görebildiğini anlatan Ekin, kendi rekor denemesinde rüyasında kabuslar gördüğüne dikkat çekti. İnsanın uzun süre suda kalması nedeniyle ellerinin geçici olarak beyazlayabileceğini de belirten Ekin, Karabay'ın sırtında bulunan 25 kilogramlık yük nedeniyle geçici süreliğine bel ve boyun ağrıları da yaşayabileceğini bildirdi. Ekin en az 30 yıl bu rekorun kırılamayacığını sözlerine ekledi.

Cem Karabay'ı desteklemek için akvaryuma geldiklerini belirten vatandaşlar, Cem Karabay'ın dünya rekorunu kırması nedeniyle gururlu ve mutlu olduklarını söylediler.

Suyun altında 121 saati tamamlayan Karabay, 240 saat havuzda kalarak, kimsenin bir daha kıramayacağı bir rekoru hedefliyor. Yeme ve içmesini günlük hayattaki gibi yapabilen Karabay'a ayrıca enerji içecekleriyle takviye yapılıyor. Karabay'ın sağlığı sürekli 2 uzman hekim tarafından kontrol edilirken, destek ekipte bir ambulans da hazır bekletiliyor. Özellikle Cem Karabay, geceleri uykuya daldığı zaman 2 kişi nefesini kontrol ediyor. Suyunun devamlı değiştirildiği akvaryumun sıcaklığı, insan vücudunun sıcaklığı olan 36-37 derecede tutuluyor. 4 kamera ile 24 saat canlı yayında izlenebilen Karabay, meraklıları için ''www.cemkarabay.com'' internet adreslinden canlı olarak takip edilebiliyor.

cihan
 
 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,277 µs