En Sıcak Konular

Pamukoğlu: Dağda eşkiya varsa eğer

4 Eylül 2009 22:33 tsi
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarıyla ilgili, ''Dağlarda silahlı eşkıya olduğu sürece her şey boştur'' dedi.

Pamukoğlu, partisinin 1. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, örgütlenmesinin bizzat halk tarafından yapılması, kısa sürede teşkilatlanması, üyeleri arasında genç ve kadınların çoğunlukta olması, finansal kaynağını halktan alması bakımından HEPAR'ın Türk siyasi hayatında ilkleri bünyesinde barındıran bir siyasi parti olduğunu söyledi.

HEPAR'ın sahip bulunduğu ilklerin aynı zamanda halkın mevcut siyasi partilerden umutlu olmadığının göstergesi olduğunu savunan Pamukoğlu, ''Halk artık mevcut siyasi partiler ve liderlerinden bir şey beklemiyor. Biz, mevcut partilerden farklı bir anlayışla geliyoruz'' diye konuştu.

Pamukoğlu, Türkiye'de ekonomi, hukuk ve güvenlik sorunlarının arttığını iddia ederek, iktidara gelmeleri halinde öncelikle siyasi ve bürokratik dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, toplumun güven duygusunu yeniden kazanması için hızlı ve adil yargı sistemi tesis edeceklerini, yolsuzlukların üzerine gideceklerini ve terör suçu işleyenler için idamı yeniden Türk hukuk sistemine kazandıracaklarını kaydetti.

AB'nin de son dönemde idamın yeniden işlerlik kazanmasını tartıştığına işaret eden Pamukoğlu, ''Bundan korkacak bir şey yok. Ceza ibret için olacak. Terör suçu işleyen, Ankara-Anafartalar'da, İstanbul-Göngören'de masum insanları bombalarla parçalayanlar halk düşmanlarıdır. Halk düşmanları idamla yargılanmalı'' dedi.

Pamukoğlu, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarıyla ilgili olarak da ''güçlü bir milli siyasi irade olmadan, dağların nasıl temizleneceği bilinmeden bir şey yapılamayacağını'' iddia etti.

Pamukoğlu, ''Körebe oynuyorlar, havanda su dövüyorlar. Bu konuda tam bir irade ve siyasi kararlılık yoktur. 25 yılda 40 bin kişiye mal olan bir meseleyi halledecek olan halkın kendisidir. Halkın neyi isteyip neyi istemediğini referanduma giderler ve görürler. Bunlar, türban meselesini açtılar, Kıbrıs, Suriye, Ermeni meselesini açtılar... Bunlar cini çıkartıyor, ama gönderemiyorlar. Eşinerek ülkeyi ayrıştırıyorlar'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Pamukoğlu, bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Terör Batı destekli. Eğer Batı ve ABD isterse dağlar çözülür. ABD, Irak'ı günlerce bombaladı. Aynı şeyi neden Kandil'de yapmıyor? 5 gün Kandil'i bombalasın orada kimse kalmaz. Dağları temizlemeden bölge halkından bir şey bekleyemezsin. O bölgede her şey kandırmaca.

Açılım ve Ermeni meselesi çok riskli meseleler olduğundan (iktidar) kendi iradesiyle bir şey yapabilecek değiller. Diğer partileri de işin içine katarak siyasi riski azaltmak istiyorlar. Ermeni meselesinde ikili oynuyorlar. Açılım konusunda da aynı. Kendileri de yaptıklarının doğru olduğuna inanmıyorlar. Dağlarda silahlı eşkıya olduğu sürece her şey boştur.''

Pamukoğlu, DTP'li bazı siyasetçilerin söylemleriyle ilgili bir başka soru üzerine de söz konusu söylemlerin ''terör örgütüne yardım ve yataklık kapsamında olduğunu, bu nedenle ceza hukuku kapsamında ele alınması gerektiği'' görüşünü dile getirdi.

aa



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs