En Sıcak Konular

Futbol tarihinde bir ilk

4 Eylül 2009 21:36 tsi
Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak Türkiye-Estonya maçı öncesi futbol tarihinde eşine az rastlanır, Fair-Play'e aday bir ilk yaşandı.

Türkiye-Estonya Dünya Kupası eleme grubu maçı için Kayseri'ye gelen Estonyalı sporseverler Kayserili taraftarların Hisarcık mahallesindeki bağ evinde iftar sofrasına konuk oldu.

İftar öncesi evsahipi Grup 38 Taraftar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, Estonya Milli Takım kaşkolu takarken Estonya Büyükelçisi Aivo Orav da Kayserispor kaşkolu taktı. Kayseri için iftar vakti geldiğinde ezan sesiyle Türk ve Estonyalı taraftarlar Kayseri mutfağının özgün yemeklerine birlikte kaşık salladı. Mantı, pastırma, sucuk ve katmer gibi Kayseri mutfağının ünlü yemekleriyle ağırlanan Estonyalılar, Kayserililerin ev sahipliğinde Türk misafirperverliğiyle tanışma şansı yakaladı.

Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, Estonya Büyükelçisi Aivo Orav ve beraberindekileri ağırlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Hasan Yaldızlı'nın eşi Fatma Yaldızlı ise sporun rekabetle birlikte güçlü dostluk bağları da kurulmasına da aracı olduğuna işaret ederek, "Spor müsabakaları her zaman taraftarların arasında gerginliğe, küslüğe neden olmaz, olmamalıdır. Rekabet mutlaka olmalıdır ancak o sahada kalmalıdır. Bugün bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Estonyalı dostlarımızı Türkiye için çok büyük önemi olan karşılaşma öncesi evlerimize konuk ediyoruz. İftar soframızda ağırlıyoruz. Onlara Kayseri mutfağının özgün lezzetlerini sunduk. Hem bir araya geldik hem kaynaştık. Eminim ki burada yaşananlar iki ülke arasında uzun süren dostlukların temelini oluşturacak, bağları sağlamlaştıracak." dedi.

Büyükelçi Aivo Orav da Kayseri'de gördüğü sıcakkanlılığın kendisini çok etkilediğini ifade etti. Taraftarlar arasındaki iyi ilişkilerin toplumların yakınlaşmasına katkıda bulunmasını umduğunu belirten Orav, "Ziyaretin Ramazan'a denk gelmesi, Türk kültür ve geleneklerini yakından tanımak için çok iyi bir fırsat oldu. Hayatımın unutulmayacak bir anısını Kayseri'de yaşamış oldum. Türkiye ile Estonya çok yakın bir dost, yarınki maçın bu dostluğu daha da pekiştireceğine inanıyorum. Biz ülke olarak Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz. Umarım maç bu dostluğun yansımasıyla ilk karşılaşma skoruyla biter." diye konuştu.

cihan

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs