En Sıcak Konular

Bu kez Erdoğan ve Sarkisyan'ı bombaladı

4 Eylül 2009 21:29 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesiyle ilgili sözleri sebebiyle tazminata mahkum edilen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yazılı bir açıklama ile yine ilginç sözlere imza attı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokolü eleştiren Arıtman, "Başbakan da, Cumhurbaşkanı da olsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu, prestijini, güvenilirliğini, etkinliğini zedeleyecek davranışlarda bulunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Aksi davranış, Yüce Dîvan'lık suçtur." dedi.

Arıtman, "Dostane uyarı" başlığını taşıyan açıklamasında, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı da maça gelmemesi yönünde tehdit etti: "Hükümete tavsiyem, bu Türkiye ve Azerbaycan'a ihanet protokolünü hiçbir şekilde TBMM'ye getirmesinler. Sarkisyan'a da tavsiyem, 14 Ekim'de Türkiye'ye maça gelmesin. Aksi takdirde inanılmaz protestolara muhatap olacaklardır."

Protokolün maddelerinden birinin, Ermenistan'ın ortak sınırı tanıyacağına dair taahhüdü olduğunu belirten CHP Milletvekili Arıtman, şunları kaydetti: "Ermenistan sınırımızı belirleyen 1921 tarihli Moskova ve Kars antlaşmalarının uluslararası geçerliliği vardır. Bu protokole Ermenistan'ın, sanki lütfediyormuş gibi sınırı tanıyacağının yazılması, Türkiye Cumhuriyeti için onur kırıcı ve kabul edilemez bir durumdur. Ermenistan sınırı tanısa ne yazar, tanımazsa ne yazar?"

İmzalanacak protokolün sadece Ermenistan'a yarayacağını, Türkiye ve Azerbaycan'ın ise aleyhine işleyeceğini öne süren Canan Arıtman açıklamasında, "Bu protokol geçen nisan ayında gündeme geldiğinde Azeriler, 'Kendimizi sırtımızdan bıçaklanmış hissediyoruz.' demişti. Bu büyük tepkiyi gidermek için Başbakan Erdoğan, Azeri Parlamentosu'nda Ermenistan'ın Azeri topraklarını işgalini sonlandırmadan sınırın açılmayacağı sözünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına vermişti. Bu söz, Başbakan'ın seçim meydanlarında verdiklerine benzemez. 'Oyları aldım, halka verdiğim sözleri unuttum, geçmiş ola' diyemez. Türkiye'nin uluslararası saygınlığı, güvenilirliği kaybolur." ifadelerini kullandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, protokolde Türkiye'ye yönelik soykırım iddialarından vazgeçmediğini, Azerbaycan işgalini sonlandırmayacaklarını de açıkça beyan ettiğini belirten Arıtman şunları söyledi: "Türkiye bu şartlarda protokolü yaşama geçirirse, başta Azerbaycan olmak üzere bütün Türkî cumhuriyetlerde ve Kafkasya'da güvenilirliğini yitirecektir. Dünyanın en önemli coğrafyalarından olan bu bölgelerdeki güven yitimi, başta enerji olmak üzere telafi edilemez bir biçimde ekonomik ve siyasi kayıplara yol açacaktır. AKP, Türkiye'nin mi yoksa Ermenistan'ın mı hükümetidir?"

cihan



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs