En Sıcak Konular

Katliam sanığından şok ifade !

4 Eylül 2009 17:30 tsi
Katliam sanığından şok ifade ! Mardin'in Mazıdağ'ı ilçesine Bilge köyünde yaşanan yedisi çocuk 44 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin davada, iki kişi tahliye edilirken, mahkeme, toprak ve petrol rantının paylaşımının katliamdaki rolünü araştırmaya karar verdi.

Sanık Mehmet Emin Çelebi, olayların sorumlusunun koruculuk sistemi olduğunu öne sürerek "Kadın kaçırma, adam öldürme gibi dosyaları askeriye örtbas ediyordu" dedi.

Çorum Güvenlik nedeniyle Çorum'da alınanan davanın önceki gün yapılan duruşmasında, mahkeme tutanakları katliam gecesi ve katliamın nedenlerine ışık tuttu. Katliamın sorumlusu olarak gösterilen 'Şıh Hamo' lakaplı Mehmet Çelebi, katliamı 'namusunu temizlemek' amacıyla oğlu 14 yaşında M.S.Ç ve kardeşi Abdulhakim Çelebi ile gerçekleştirdiğin söylemişti. Mehmet Çelebi "En son Fesih öldü. Şarjörde ne kadar mermi varsa Fesih'in üzerine sıktım. Cemil Çelebi'den karımla ilişkisi olan Fesihi öldürmesini istemiştim. Ben arada kan davası çıkmasın diye kendi ağbisi öldürsün diye Cemil'e söyledim. Bunun için Fesih'in karıma işaret yaptığı gün öldürmedim" dedi. Kadınları neden öldürdükleri sorusuna da Mehmet Çelebi, "Kadınlar kapıdan çıkarırlarsa, bana saldırıp linç ederler diye korktuğum için Abdulhakim'e öldürmesini söyledim" diye yanıtladı.

Sanık Mehmet Emin Çelebi, köyde son yıllarda petrol kaçakçılığı ve kadın kaçırma olayların çok sık yaşanmaya başlandığını anlatarak, şunları söyledi: 'Bizim köy mafya olmuştu. Petrol kaçakçılığı adam öldürme, kadın kaçırma olayları oluyordu. 1994 yılında adam öldürdüler. 1995 yılında kadın kaçırdılar. Bunlar ilgili dosyalar askeriye tarafından hep örtbas edildi. Ancak petrol kaçakçılığı yapıp yapmadıklarını görmedim. Çoğunluk kimden ise mafyacılığı onlar yapmaktadır. Çoğunluk olmayanlara da silahlanmak düşmektedir."

Mahkeme yapılan duruşmanın ardından, sanıklardan Ali Çelebi ile Mehmet Ali Çelebi'nin tahliyesine karar verirken, olayda petrol rantının araştırılması için Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı'na müzakere yazılmasını karar verdi. Kararda, "Bilge köyünde Geçici Köy Korucuların yer aldığı 1, 2 ve 3 nolu timlerin sorumluluk alanlarında petrol boru hattı olup olmadığı, var ise her timin sorumlu olduğu boru hattından hep aynı bölüm olup olmadığı, timlerin sorumlu oldukları boru hattında 1 Ocak 2009 ile olay günü arasında petrol hırsızlığı olup olmadığı bildirilsin" denildi. (Gazeteport) 

 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs