En Sıcak Konular

Cinayet soruşturmasından çeteye

4 Eylül 2009 14:45 tsi
Kocaeli'nin Derince ilçesinde kocası ile birlikte yürüyüş yaparken silahlı iki grubun sokak çatışmasın arada kalarak isabet eden kurşunla ölen Naciye Alpay soruşturmasında polis iki ayrı çeteyi çökertti. Soruşturmada cinayet zanlılarının da aralarında bu

Silahlı suç örgütlerine yönelik Kocaeli merkezli 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 35 kişiden 20'si Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İKİ FARKLI ÇETEYE ULAŞILDI
Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'nin Derince ilçesinde, 2 Ağustosta, iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada kaldırımda yürüyen Naciye Alpay'ın (39) kafasına isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine, çatışmanın, biri ''Derince grubu'', diğeri ''İzmir grubu'' olarak adlandırılan iki ayrı organize suç örgütü arasında çıktığını belirlediler.

Polis ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, Kocaeli'de iki kez silahlı çatışmaya girdikleri, iş yeri kurşunlama, silah ve bıçakla adam yaralama olaylarına karıştıkları belirlenen her iki gruba mensup kişilerin Kocaeli'nin Derince, Körfez, Gebze ilçeleri ile İstanbul, İzmir, Kastamonu ve Mersin illerinde belirlenen ev, iş yeri ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenlendi.   

NACİYE ALPAY'I VURANLAR DA YAKALANDI
Operasyonda geçen ay Derince'de Naciye Alpay'ın yolda yürürken başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiği silahlı çatışmanın faillerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

BABA CEZAEVİNDEYKEN ÖRGÜTÜ KIZI YÖNETİYOR
Derince grubunu, bir suçtan dolayı tutuklu bulunan Z.S'nin cezaevinden yönettiği, Z.S'nin yokluğunda örgüte kızı A.S. ile yeğeni D.S'nin liderlik ettiği öğrenildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA
Operasyonda Derince grubundan örgüt liderleri A.S. ve D.S. ile birlikte 20, İzmir grubundan örgüt lideri M.Ç, H.K.Ç. ve Ç.C. ile birlikte 15 olmak üzere toplam 35 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında örgüte yardım yataklık suçundan Kastamonu Cezaevinde çalışan Denetimli Serbestlik Müdürü F.A'nın da bulunduğu belirtildi.

Bu kişilerle birlikte 6 ruhsatsız tabanca, çok sayıda bıçak, mermi, çek, senet ve tehdit mektupları ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 20'si işlemlerinin ardından ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddiasıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 15 kişinin ise, işlemleri yetişmediği için yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi. Örgüt üyelerinden 5 kişinin arandığı kaydedildi.

KÖR KURŞUNA KURBAN GİTMİŞTİ
Derince Yavuz Sultan Mahallesi'nde yaşanan olayda, iki grubun bulundukları otomobillerden birbirlerine ateş açması sonucu eşi Muzaffer Alpay ile kaldırımda yürüyen Naciye Alpay'ın başına kurşun isabet etmişti. Alpay, tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.   

Çatışmanın ardından sahte plakalı otomobillerle kaçtıkları belirlenen saldırganları yakalamak için çalışma başlatan polis, olayda kullanıldığı sanılan bir otomobili Körfez ilçesinde plakası sökülmüş ve terk edilmiş olarak bulmuştu

A.A.



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs