En Sıcak Konular

Siz daha iyibilgi'ye inanmayın

4 Eylül 2009 12:19 tsi
Siz daha iyibilgi'ye inanmayın Japon First Lady Venüs'teyken Başbakan eşi neredeydi? iyibilgi Ankara

Daha mürekkebi kurumadı. İki gün önce İyibilgi’nin, “Japonya’da sandıktan ‘ne’ çıktı’ başlığı, “Yabancı yaşam formları kaç ülkede iktidar?” spotuyla sunduğu haberi okudunuz. (Okumayanlar için zemin olsun diye linki de burada.)

Japonya’da 50 yıllık iktidarı devirerek Başbakan olan Hatoyama ve eşinin, “biraz değişik” yönlerini, onun “uzaylı” kişiliğini, en az kendisi kadar ilginç eşi Miyuki’nin “geçmiş hayatında”, “gözleri tamamen kapalı” Tom Cruise ile beraberliği anlatmıştık…

Bu haberimiz hayli okundu ama şunu da kabul edelim, daha çok, “renkli, eğlenceli” haber türünden algılandı!

Bir itirazımız yok.. Yok ama gelin bir de bugünkü haberlere bakalım. Haberimizin yayınlanmasından sadece 3 gün sonra, yani bugün Sabah Gazetesi’nden bir haberi kısaltarak alıntılayalım…

“First Lady: Uzaylılar beni Venüs'e kaçırdı. Japonya bu hafta yeni Başbakanı Yukio Hatoyama'yı seçti. Miyuki Hatoyama da yeni First Lady oldu. Vücudum uyurken, ruhum üçgen şeklindeki bir UFO ile Venüs'e gitti. Çok güzel bir yerdi ve çok yeşildi" diyerek uzaylıların kendisini kaçırdığını iddia ediyor.”

Yani şimdi buna ne demeliyiz? İyibilgi’nin haberinin “teyit” edilmesi mi? Çünkü bu haberi iki kaynak doğrulayabilir. Birisi First Lady Miyuki veya eşi.. Ya da bizzat uzaylılar!

Dil nasıl çözülür?

Ama ne ilk haberimizde ne de bu haberimizde bahsettiğimiz şey bu değil.. Japonya gibi önemli bir ülkenin “yeni liderlerinin dili”nin farklı mesajlar sunduğunu görebilmek.

İyi mi kötü mü orası ayrı. Peki bu dil nasıl çözülür? İşte “aynı zamanlama” ile okura sunulan ama gazetelere yetiştirilemeyen, bu sabahın yeni haberinden 3 kısa paragraf.

“Japonlar, uzayda enerji üretecek. Japonlar, uzaya güneş enerjisi santrali kuracak, santralin üreteceği enerji lazer veya mikrodalga olarak yeryüzüne nakledilecek.”

“Güneş enerjisinin temiz ve sonsuz olduğunu vurgulayan Japon yetkilileri, bu sistemin enerji ihtiyacının karşılanmasına ve sera gazlarının yol açtığı küresel ısınmayla mücadeleye katkıda bulunacağını düşünüyor.” (Yeşil enerji yani. Venüs gibi.)

“Evdeki hesap çarşıya uyarsa, elektriğin kilovat başına maliyeti, bugünkünün beşte ya da altıda biri kadar olacak. Ancak bu enerjiyi kullanacak halkın ikna edilmesi şart gözüküyor, zira birkaç sene evvel yapılan kamuoyu araştırması, insanların lazer ve mikrodalga deyince endişe duyduğunu göstermiş bulunuyor.”

Peki bu insanları “uzaydan gelecek enerji” için kim ikna edebilir? “Uzaylı bir başbakan” mı? Yoksa Venüs’ün Roma Astrolojisi’ndeki ismi mi?

Japonları hayli ilginç bir süreç bekliyor gibi…



Bu haber 1,554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,063 µs