En Sıcak Konular

Putin'i hiç böyle görmediniz...

0 0 0000 00:00 tsi
Putin'i hiç böyle görmediniz... Rusya Devlet Başkanı "demir yumruk" Vladimir Putin tam 1200 gazeteci ile birlikte saatlerce süren bir basın toplantısı yaptı... Oldukça renkli geçen toplantıdan çıkan sonuçlardan birisi şu: Putin Ömer Hayyam hayranı... Peki ya diğerleri...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 1200 yerli ve yabancı gazetecinin katıldığı yıllık basın toplantısı bir hayli renkli geçti.

- İran boruyu kapatınca Türkiye’yi yine biz kurtardık.

- Canım sıkılınca köpeğim Koni ile konuşur, Ömer Hayyam okurum.

VLADİMİR Putin, 7 yıldan beri gelenek haline gelen ve saatlerce süren maraton basın toplantılarından birini dün yine Kremlin Sarayı’nda düzenledi. Yerli ve yabancı 1200 gazetecinin katıldığı basın toplantısında 2000 yılından günümüze yaptıklarını ve geride kalan bir yıl içinde nelerin olması gerektiğini özetleyen Putin basın mensuplarına esprili anlar da yaşattı.

"Sizi her zaman dinç ve hazır cevap Putin olarak tanıdık. Moralinizin bozuk olduğu günler hiç olmaz mı" sorusuna Putin, "Elbette oluyor. Moralim bozuk olduğu zaman en iyi ilaç köpeğim Koni. Onunla hem oynar hem de sohbet ederek kafamı kurcalayan sorulara birlikte yanıt ararız. Benim iyi bir danışmanım. Ayrıca Ömer Hayyam şiirlerini okurum" dedi.

VELİAHTIM YOK

"İktidarda bir yılınız kaldı. Halefiniz kim olacak?" sorusu yöneltildiğinde ise Putin "Her şeyden önce ben iktidardaki adam değil, görev başındaki kişiyim. Benden sonra geleceklerin de öyle olmasını isterim. 2008 devlet başkanı seçimlerine gelince önceden adını duyacağınız varisim olmayacak. Seçime katılacak adaylar kesinleştikten sonra kimi destekleyeceğimi belki açıklarım. Hem önümüzde bir yıl değil, bir yıl dört ay var. Beni şimdiden defterden silmeye başlamayın" dedi.

Bir gazeteci "Sizinle iki saattir konuşuyoruz. Bütün soruları rakamlar vererek yanıtlıyorsunuz. Yüksek teknolojiden yararlanarak birileri cevapları kulağınıza mı fısıldıyor?" diye sordu. Bu soruyu beğenen Putin, "Sizi kıvrak zekamla şaşırtıyorsam ne mutlu bana. Kesinlikle cevapları fısıldayan yok. İşim bu olduğu için biliyorum. Şaşırmayın" diye övündü.
 
Hürriyet



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs