işbaşı yapmış? | " /> işbaşı yapmış? | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk neden işbaşı yapmış?

3 Eylül 2009 23:02 tsi
Cindoruk neden işbaşı yapmış? DP Genel Başkanı Cindoruk köşesine çekildiği bir zamanda neden 'işin başına' geldiğini açıkladı. Cindoruk'un 'bunu herkes bilsin' dediği bir husus daha var...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, sivil, demokratik, sağduyunun hâkim olduğu, herkesi kucaklayan bir anayasayı savunmak için işin başına geldiğini söyledi. 

 Cindoruk, "Artık, benden kavga bekleyenler, beklemesinler. Bunu herkes bilsin." dedi.

Cindoruk, partisinin yeni atanan il ve ilçe yöneticilerini tanıtmak için hızlı trenle Eskişehir'e geldi. Garda partililerce karşılanan Cindoruk, daha sonra VİP salonunda dinlendi.

Ardından Gar Düğün Salonu'na geçen Cindoruk'a, partisinin yeni atanan il ve ilçe yöneticileri tanıtıldı.

Partililere seslenen Cindoruk, ekim ayı sonlarına doğru ANAP ile Demokrat Parti'nin çatısı altında kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde birleşeceklerini ifade etti.

Bu birleşmenin demokrasi çerçevesinde siyasi akım olarak devam edeceğinin altını çizen Cindoruk, "Hepimiz biliyoruz ki, 90 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca, elbette hatalarımız, yanlışlarımız oldu. Ama bayrağımızı, demokrasimizi ve Cumhuriyet'imizi ve askerimizi en iyi şekilde koruduk, sahip çıktık." diye konuştu.

Demokrat Parti çatısı altında oluşturdukları hareketin sıradan siyası bir hareket olmadığını kaydeden Cindoruk, "Bu hareket Cumhuriyet'i kucaklama hareketidir. Bu hareket, Misakı Milli sınırları koruma hareketidir. Bu hareket, demokrasiyi, insan hakları, evrensel değerlere yükseltme hareketidir. Burada görev almak sadece bir siyasi partide görev almak değildir. Türkiye'nin geleceğini inşa etmekte görev almaktadır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de her kesimin birbiriyle barışmayı arzuladığını dile getiren Cindoruk, artık herkesin bir biri ile kavga ettiği bir siyaset olamayacağını vurgulayarak şöyle devam etti: "Siyaset minder değil ki güreş olsun. Siyaset ring değil ki orada boks olsun. Orada fikir var, tartışma var, barış var, hoşgörü var. Bunun için sloganımız barışan Türkiye'dir. Hiç kimse birbiri ile kavga etmesin. Genel başkanlar kürsüleri paralamasın. Benden kimse kavga beklemesin. Hiç kimse birbirinden kuşku duymasın. Her kesim birbiri ile kavga etmesin. Genel başkanlar kürsülerde bağırmasın. Bizi korkutmasınlar. Aksine bizleri kucaklasınlar."

Türkiye'nin kendi içerisindeki uzlaşmayı, anlaşmayı çok arzuladığını işaret eden Cindoruk, "Ben artık sadece ve sadece sivil, demokratik sağduyunun hâkim olduğu, hepimizi kucaklayan bir anayasayı savunmak için bu işin başına geldim. Benden kavga bekleyenler, artık kavga beklemesinler. Belirli denemelerden geçtikten sonra, belirli süzgeçleri aştıktan sonra hepimizin tek hedefi var. Türkiye'nin bir karış toprağını bile kemsiye vermemek." şeklinde konuştu.

Yapılan her şeyin geçici olduğunu, kalıcı olanın ise Türkiye Devleti ile Cumhuriyet ve demokrasinin olduğunun altını çizen Cindoruk, DP olarak sadece halk açılımını kabul ettiklerini dikkat çekti.

Cindoruk, "Bizim bir tek açılımımız var. O da millete açılımdır. Bizce en büyük açılım millete açılımdır. Biz millete açılmak istiyoruz. Geçmişten bu yana siyasi biz demokrasi için çatıştık, çalıştık. Bir gün farklı bir partili eline silah alıp dağa çıkmamıştır. Ortalığı karıştırmamıştır. Bu gün Türkiye'yi ayakta tutan bizim o dönemdeki çalışmalarımızdır. Türk Kürt kavgasını başlatanlar, bu millet ile barışı sağlayabilirler mi?" açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,966 µs