En Sıcak Konular

Bu iddia tartışılır: Baz istasyonları zararsız!

3 Eylül 2009 22:04 tsi
78. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda iletişim teknolojileri ve telekomünikasyon seminerleri başladı.

Baz istasyonları konulu seminerde konuşan öğretim görevlisi Özgür Öz, baz istasyonlarının hiçbir zararının olmadığını ileri sürdü.

İZFAŞ, 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanı ve İzmir Sanat toplantı salonlarında, iletişim-bilişim, bilişim hukuku, internet hukuku, internet güvenliği, bilgisayar oyunları endüstrisi, 3G, baz istasyonlarının sağlığa etkisi gibi güncel teknolojik konularda seminerler gerçekleştirmeye başladı. 
 
İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon Bilişim seminerlerinin bugünki konusu Baz İstasyonları 'Gerekliliği ve Sağlığa Etkisi' oldu. Baz istasyonları, cep telefonu kullanıcısından aldığı bilgileri hücresel iletişim çekirdek şebekesine aktaran ilk birim olduğundan öneminin büyük olduğunu ifade eden Özgür Öz, baz istasyonları olmadan cep telefonları ile haberleşmenin mümkün olmayacağını kaydetti.

Öz, "Haberleşme teknolojisinde baz istasyon ve mobil telefonlarda çok yararlı şekilde kullanılır. Elektron kopmaz, iyonlaşma yapmaz, radikal olmaz, hücre hasarı olmaz, DNA hasarı olmaz. Zarar vermez." şeklinde konuştu.

Radyasyon adı ile yanlış ve eksik bilgi verildiğini belirten Öz, "Kanıtlanmış zararlı, tehdit edici ve kanser yapıcı etki yoktur. O zaman bizler neyi tartışıyoruz? Baz istasyonları zararlı mıdır? Bilgi eksikliği, çarpıtma, Spekülasyondan ibarettir." dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ovak ise, "Düzenlemeler ile genel olarak, sabit telekomünikasyon sistemlerinden yayılan elektromanyetik dalgaların insan sağlığı ve çevre üzerinde oluşturabileceği etkileri en aza indirgemek amacıyla, belirlenen elektromanyetik alan limit değerlerine özen gösterilen, güvenli alanların oluşturulması amaçlanmaktadır. Yaptığımız ölçümlerde baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz yönde çok fazla etkilemediğini tespit ettik. İnsanların televizyonun karşısında uzun süre durması ile baz istasyonlarına belirli bir mesafede yakın olunması arasında çok fazla fark yok." diye konuştu.

cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs