En Sıcak Konular

'Doktorum dedi, bombacı çıktı'

3 Eylül 2009 17:24 tsi
Diyarbakır'da 6'sı öğrenci 7 kişinin yaşamını yitirdiği bomba düzeneğini yaptığı iddiasıyla yargılanan tıp öğrencisini yakalayan polis memuru duruşmada tanıklık yaptı.

Tıp fakültesi öğrencisiyken katıldığı terör örgütü PKK adına İstanbul ve Diyarbakır'da eylem yapma hazırlığındayken, üzerindeki patlayıcı düzenekle yakalanan canlı bomba O.A'nın yargılanmasına devam edildi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık O.A. ve avukatı katıldı. Duruşmada, ayrıca 3 Ocak 2008 tarihinde dershane önünde meydana gelen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlatmada yakınlarını kaybeden 5 kişi de hazır bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olayda patlatılan uzaktan kumandalı patlayıcının sanık O.A tarafından hazırlandığı belirtilmişti. Patlamada yakınlarını kaybeden 5 kişi, verdikleri ifadede, sanığın bu olaya karıştığının tespit edilmesi halinde kendisinden şikayetçi olduklarını söyledi.

TANIK POLİS OLAYI ANLATTI
Duruşmada, ayrıca canlı bomba O.A'yı yakalayan polis memuru E.T. de tanık olarak dinlendi. Olay günü yol uygulaması yaptıklarını bildiren E.T, şöyle dedi:

''Yol uygulaması yapıyorduk. Durdurduğum aracın şoförü kendisini doktor olarak tanıttı. Yanında biri daha vardı. Ben onlarla konuşurken, radyonun sesi yüksekti. Konuşmamıza rağmen radyonun sesini kısmayınca onlardan şüphelendim ve aracı kenara çekmelerini istedim. Yapılan aramada, araçtaki O.A'nın üzerinde patlayıcı düzeneği ve el bombası ele geçirildi.'' Tanık ve mağdurları dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

TIP FAKÜLTESİNDEN CANLI BOMBALIĞA
İddianamede, hakkında, ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan 1, ''Patlayıcı madde kullanmak suretiyle kasten adam öldürme'' suçundan da 7 olmak üzere toplam 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılması istenen sanık O.A'nın 1996 yılında girdiği üniversite sınavlarında Çapa Tıp Fakültesini kazandığı ve aynı dönemde okula kayıt yaptırdığı ifade edildi.

İstanbul'da katıldığı yasa dışı bir gösteri nedeniyle tutuklanan sanık O.A'nın 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu ve eğitimine devam ettiği belirtilen iddianamede, sanığın bu kez lise yıllarında karıştığı bir olay nedeniyle arandığını öğrendiği ve bu nedenle okulu bırakıp, sahte bir kimlikle yaşamaya başladığı kaydediliyor.

Sahte kimlikle 2002 yılında yakalanan O.A'nın cezaevinde bir süre kaldıktan sonra terör örgütü PKK'ya katılmaya karar verdiği bildirilen iddianamede, sanığın İran üzerinden Irak'ın kuzeyindeki Hakurk kampına geçtiği ve burada özellikle bomba ve sabotaj eğitimi alarak terör örgütünün özel kuvvetler birimine seçildiği yer aldı.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs