En Sıcak Konular

Arınç Türk'ün feryadını duydu!

3 Eylül 2009 10:13 tsi
Arınç Türk'ün feryadını duydu! Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DTP'nin Diyarbakır'daki mitinginde Genel Başkan Ahmet Türk'ün ''Bu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın'' sözlerine dikkat çekti.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DTP'nin Diyarbakır'daki mitinginde Genel Başkan Ahmet Türk'ün ''Bu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın'' sözlerini Türk milletinin duymazdan gelemeyeceğini söyledi. Arınç, Ermenistan'la yapılan protokolle ilgili olarak da birinci maddenin Türkiye'nin çıkarları olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Sivil Toplum Geliştirme Platformu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğine katıldı.

Arınç, önlerindeki en önemli işlerden birinin Türkiye'de halkların kucaklaşması ve terör belasının bir an önce bitirilerek kardeşliğin yeniden hakim olması olduğunu vurgulayarak, "Bunu bilinçli ve sistemli olarak yapmalıyız. Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamış insanların son 25-30 senedir birbirlerine düşman edilmesinin altında yatan gerçeği artık Türkiye'de herkes biliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yaptığı konuşmayı örnek gösterdi.

"Bizi bölmeye, parçalamaya, güçsüz kılmaya çalışan mihrakların çırpınması boşuna. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk 'Şu iş bir bitsin ikinci günde Allah canımı alsın' diyor. Bu söz çok önemlidir, çok manidardır. Böyle bir duayı hiç kimse kolay kolay yapmaz. 'Ülkemize huzur gelsin de Allah ikinci gün benim canımı alsın' diyen bir insanın bu feryadını, bu isteğini Türk milleti duymazdan gelemez" diyen Başbakan Yardımcısı, "Hepimiz çok acı çektik, çok kaybettik, çok yorulduk. Bu ülkede artık akan kanlar dursun. Silah sesleri istemiyoruz" ifadelerini kullandı.


"Kötü günler geride kalsın"
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Ülkemizde kötü günlerin geride kalmasını hepimiz istiyoruz. Bu çekişmeler Türkiye'de bittiğinde önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Bütün potansiyelimiz harekete geçecek. Daha büyüyeceğiz ve güçleneceğiz. 30 yıldır kaybettiklerimiz yeter artık. Bizi bir arada tutan güç inancımızdır, beraberliğimizdir, aynı kaderi paylaşmaktır" şeklinde konuştu.

"Çanakkale'ye giden herkes Diyarbakırlı Ahmet'in, Manisalı Mehmet'in kucağında nasıl can verdiğini görüyor. Bu birliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Bunu örselemek, bunu yok etmek isteyenler muvaffak olamadılar. Şimdi artık bu işlerle ilgili insanlar bile 'akan kan dursun' diye dua ediyorlar" diyen Arınç, "Akan kanın devam etmesini isteyenlerle durmasını isteyenler eminim orta bir noktada buluşacak, hiç kan akmadan hiç gözyaşı dökmeden bu cennet vatanda huzurla yaşayacağız. Herkesin bu konudaki olumlu düşüncelerini bekliyoruz. Doğru bildiğiniz varsa konuşun. Ama korkuları tahrik etmeyin. Türkiye'ye faydası yok" ifadelerini kullandı.

milliyet



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,605 µs