En Sıcak Konular

Los Angeles Times: 3. cephe Kerkük'te açılıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Los Angeles Times: 3. cephe Kerkük'te açılıyor ABD'nin önde gelen gazetelerinden "Los Angeles Times", manşetinden yayımladığı geniş bir haber-yorumda, Kuzey Irak'ın, yaklaşan Kerkük referandumu nedeniyle Irak savaşındaki üçüncü cephe olarak görülmeye başlandığını bildirdi.

      Kürtlerin hızla silahlandığını ve liderlerinin "Kerkük'ü ya kanunla ya da savaşla alacağız" dediğini aktaran gazete, Irak'ın diğer yerlerinde birbirlerine karşı savaşan Sünni ve Şiilerin, Kerkük'ü Kürtlere bırakmamak için birleştiğini ve savaşma sözü verdiğini vurguladı.
      Dün yayımlanan Kerkük çıkışlı haberde, Kürtlerin Türkmen ve Araplara kötü muamele yapmak ve onları gizli ve kontrolsüz hapisanelerde alıkoymakla suçlandığı belirtildikten sonra "Bu tür insan hakları ihalleri iddiaları durumu daha da alevlendiriyor" denildi. Kürt, Arap ve Türkmen gruplarından her birinin, petrol zengini Kerkük'ü kontrol altına almak istediğini kaydeden "Los Angeles Times", "Bu gruplar savaş istemediklerini söylüyor, ama herkes buna hazırlanıyor" diye yazdı.
      Kerkük vilayet konseyinin Kürt üyesi Rebwar Faik Talabani'nin, "İnsanlar hükümete, 'eğer hakkımızı geri alamazsanız, o zaman biz kendimiz alırız' diyorlar" şeklindeki sözlerini aktaran gazete Kerkük'ün önde gelen Sünni Arap liderlerden Sheik Abdul Rahman Obeidi'nin de, "Kerkük'ü saatli bomba olarak adlandıranlar haklı. Buradan ayrılmayacağız ve hiç kimsenin Kerkük'ü almasına izin vermeyeceğiz. Savaşmaya hazırız. Umarız bunu yapmak zorunda kalmayız, ama hazırız" diye konuştuğunu belirtti. Los Angeles Times, Kürt bürokratların çok az farkedilen idari değişiklikler yaparak on binlerce Arabın Kerkük referandumunda oy kullanma haklarını ellerinden alma peşinde olduğunu kaydetti.
     
 
Milliyet



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs