En Sıcak Konular

Bu karar TFF'ye yakışmadı

3 Eylül 2009 09:53 tsi
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 6'ncı hafta programını açıkladığında herkes şok oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 6'ncı hafta programını açıkladığında gerçekten şok olduk. Federasyon öyle bir program yapmış ki, Ramazan Bayramı'nın arefe günü Beşiktaş Kayserispor'a konuk oluyor. Bayramın 1'nci günü, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye ile, Galatasaray ise bayramın 2'nci günü Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu nasıl bir zihniyettir?

Bu, Federasyonumuzun Türk futbolcularına, Türk hocalarına, "Size, bayram haram" demesinden başka bir şey değildir. Aynı federasyonumuz, yabancıların Noel Bayramı'nı (25 Aralık, Hristiyanlık'ta Hz.İsa'nın doğum günü olarak kabul edilmektedir) unutmamış.

Ligin ilk yarısı yabancı futbolcular bayramlarını "huzur içinde" kutlasınlar diye, 20 Aralık'ta bitiyor. Ve 30 gün lige ara veriliyor. Bu nasıl iştir? Türk futbolcusuna, "Sen bayram yapamazsın, Eşinle dostunla doya doya bayramını kutlayamazsın" diyen Türkiye Futbol Federasyonu, yabancılar için ise ligi onların kutsal gününden tam 5 gün önce bitirerek ülkelerine rahat (!) gitsinler diye adeta yol izni bile veriyor.

MÜSLÜMAN YABANCILAR DA VAR

Unutmadan söyleyelim; yabancı futbolcular içinde Müslüman olanlar da var. Onlar ne yapacak peki? Fildişili Abdulkader Keita, Kayserispor'un kalecisi Souleymanou, Diyarbakırsporlu Ayman ve diğer yabancı uyruklu ama Müslüman olan futbolcuları düşünen bir Allah'ın kulu yok mu? Varsa yoksa "Yabancılara nasıl yaranırız" çabası.

YABANCILAR ZATEN TÜYÜYORLAR

Bizim Türk geleneklerinde, bayram ve arefe günleri, mezarlıklar ziyaret edilir, büyüklerin ellerinden öpülür, ne kadar uzakta olursa olsun, hasret giderilir, küsler bile barışır. Neden, bizim insanımızın haklarını biz kendimiz engellemeye çalışırız? Yabancılar için zaten ligi erken bitirmenin gereği yok. Adamlar bayramları olduğunda zaten "tüyüyorlar". Geçtiğimiz yıllara baktığınızda buna benzer olaylarda hiçbir takımın yabancısının Türkiye'de olmadığını göreceksiniz. Bilerek ya ceza alıyorlar ya da izin alıp gidiyorlar. Onlar için zaten Federasyonumuzun çabalamasına gerek yok.

KULÜPLER UYUYOR MU?

Kulüp yöneticilerimiz bu karara itiraz etmeyecekler mi? Kulüpler Birliği bu konuda nasıl bir tavır takınacak. Şimdilik bu cephelerden bir tepki gelmemesini de hala anlayamıyorum. Ey Mahmut Özgener; neden bayramın 1'nci ve 2'nci günü maçları oynatıyorsunuz. Ligin devre arası tam 1 ay.

Bunu, Türk insanını düşünerek 3 haftaya indirseniz ne kaybedersiniz. Bu memleketin evlatlarının, bayramından ne istiyorsunuz. Görevdeyken yaptığınız onca güzel işi, yaptığınız bu tarihi skandalla gölgede bıraktınız.

NE DEDİLER?

SERHAT ULUEREN: YAZIKLAR OLSUN

Maç programında 5, 6 ve 7. haftaların programını gördüm. Yazıklar olsun! Mahmut Özgener ve ekibine... Utanmadan 20-21 Eylül maç programlarına, Bayram'ın 1 ve 2. gününe maç yazıyorlar. Yani diyorlar ki; "Türk futbolcusunun Bayram'ı olmaz. Biz Müslüman falan değiliz, bizim için Müslümanlık; oruç, bayram..." Gerisi hikaye...

AHMET ÇAKAR: YABANCI HAYRANLIĞI

Çok büyük bir hata. Bu planlama yapılırken Ramazan Bayramı pas geçilip Süper Lig'in 6. haftasında ufak bir ara verme olabilirdi. Ligin ilk devresinde bir haftalık tatilin kimseye zararı dokunmaz. Yabancı futbolcular erkenden ülkelerine dönüyor da; yerli oyuncularımıza neden Bayram tatili yok? Bu Federasyon'un yabancı hayranlığından başka bir şey değildir!

SİNAN ENGİN: YILLARDIR BÖYLE

Federasyo'nun bu kararını fazla eleştirmemek gerekir. Demek ki yöneticiler böyle uygun görmüştür. Bu yıllardan beri bir gelenek haline geldi. Aksi olsa zaten garip olurdu. Türk futbolcusu bu duruma artık alıştığından ötürü bizim de bir yorumda bulunmamamız gerek. Bu kararı eleştirmek yersiz.

HASAN ŞAŞ: BÜYÜK SAYGISIZLIK

Bu Türk futbolcularına federasyonun yaptığı bir saygısızlık. Türk futbolcular, anneleri, babaları, çocuklarıyla beraber olmak için, böyle bir fırsat beklerken, Türkiye Futbol Federasyonu, bu konuda neden yardımcı olmuyor anlamak imkansız. Yabancıların kendi bayramlarında maç falan dinledikleri yok. Kimseye hesap vermeden çekip gidiyorlar.

HAKAN ŞÜKÜR: ZEHİR ETTİLER

Federasyon, büyük bir hataya kurban gitmek üzere. Türk futbolcusunu zaten düşünen yok ki. Yabancılar gününde paralarını alırken, biz ise her zaman "sen bizim evladımızsın" nasihatını almadık mı? Bayramın 1 ve 2'nci günü bizim kendi evlatlarımızın bayramını zehir edenler, konu yabancılar olunca her zaman bunu yapıyorlar.

İŞTE SKANDAL PROGRAM

SÜPER LİG 5.HAFTA:

12 Eylül Cumartesi

21.00 Denizli - Diyarbakır (Atatürk)
21.00 Kayseri - Ankara (Kadir Has)
21:00 Manisa - Sivas (19 Mayıs)
21:00 G.Saray - Beşiktaş (Sami Yen)
13 Eylül Pazar
17.00 İstanbul BŞB - Trabzon (Olimpiyat)
21.00 Bursa - F.Bahçe (Atatürk Stadı)
21:00 G.Antep - Kasımpaşa (Kamil Ocak)
21:00 G.Birliği - Eskişehir (19 Mayıs)
21:00 Antalya - A.Gücü (Atatürk Stadı)

SÜPER LİG 6.HAFTA:

18 Eylül Cuma

21.00 Trabzon - Antalya (Avni Aker)
19 Eylül Cumartesi (AREFE GÜNÜ)
21.00 Ankara - Denizli (ASAŞ)
21:00 Eskişehir - G.Antep (Atatürk)
21:00 Sivas - Bursa (4 Eylül)
21:00 D.Bakır - Manisa (Atatürk-Seyircisiz)
21:00 Ankaragücü - G.Birliği (19 Mayıs)
21:00 Beşiktaş - Kayseri (İnönü Stadı)
20 Eylül Pazar
(RAMAZAN BAYRAMI 1'NCİ GÜN)
21.00 F.Bahçe - İstanbul BŞB (Saracoğlu)
21 Eylül Pazartesi
(RAMAZAN BAYRAMI 2'NCİ GÜN)
21.00 Kasımpaşa-G.Saray (Erdoğan Stadı)

SÜPER LİG 7.HAFTA:

25 Eylül Cuma
20.00 Ankara - Beşiktaş (ASAŞ)

26 Eylül Cumartesi

20.00 Antalya - F.Bahçe (Atatürk)
20:00 Bursa - Diyarbakır (Atatürk)
20:00 G.Antep - A.Gücü (Kamil Ocak)
20:00 İstanbul BŞB - Sivas (Olimpiyat))

27 Eylül Pazar

16.00 G.Birliği - Trabzon (19 Mayıs)
20.00 Kayseri - Kasımpaşa (Kadir Has)
20:00 Denizli - Manisa (Atatürk)
20:00 G.Saray - Eskişehir (Ali Sami Yen)

Süleyman Rodop - Bugün 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,857 µs