bizzat çizecek! | " /> bizzat çizecek! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan bizzat çizecek!

3 Eylül 2009 08:41 tsi
Başbakan Erdoğan bizzat çizecek! Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yurda dönünce Başbakan Erdoğan’la, 6 haftalık onay süresi olan Ermeni protokolüyle ilgili iştişare planı yapacak. Başbakan kimleri, nasıl bilgilendireceği ve neler yapılacağı konusundaki yol haritasını bizzat kendini

TÜRK-Ermeni ilişkilerinde tarihi bir dönüm noktası olan ve sınırın açılmasından diplomatik ilişkisi kurulmasına dek birçok yeni açılımı beraberinde getiren protokollerde, bundan sonra yaşanacaklar netleşmeye başlıyor. Protokollerde Türkiye ve Ermenistan’a 6 hafta onay için süre veriliyor. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, bundan sonra Ankara’nın planlamaları ve değerlendirmeleri şöyle:

Siyasi partilere öncelik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yurda döner dönmez, Başbakan Tayyip Erdoğan’la kapsamlı bir siyasi istişare planı yapacak. Erdoğan, nasıl bir bilgilendirme yapılacağını, kendisinin kimlerle ve ne zaman görüşeceğinin yol haritasını çizecek. Burada öncelik başta CHP ve MHP olmak üzere siyasi partilere verilecek. Bu partilerden randevu istenecek. Görüşmeler bununla da sınırlı kalmayıp, sivil toplum örgütleri, basın, akademi dünyası ve önde gelen kurumlarla bir araya gelinecek. Siyasi istişareler Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı sorumluluğu ve bilgisinde gerçekleşecek. Başbakan Erdoğan kısa sürede, atılan adımla ilgili geniş bir bilgilendirme açıklaması yapacak.

Her ne kadar sürecin zorlu geçeceği düşünülse de diplomatik kaynaklara göre CHP ve MHP, zaten bu güne kadar çeşitli vesilelerle Davutoğlu ve Dışişleri ekibi tarafından bilgilendirildi. Siyasi istişarelerde Türkiye’nin kazançları anlatılarak bu konuda milli hassasiyetlerin farkında olduğu vurgulanacak.

İsterse Meclis’e getirmez

6 hafta sonra, milli maçın da arifesine denk gelen 10-14 Ekim’de hükümet, protokollere imzayı atacak. Protokoller imzanın hemen ardından Dışişleri Komisyonu’na ve nihai onay için Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre bu tip protokollerde hükümetlerin, konuyu Meclis’e getirme zorunluluğu yok. Bu, bir devlet projesi ve milli mesele olduğu için Ermenilerle müzakereler sırasında Meclis onayını Türkiye istedi. Protokollerle aslında hiçbir taahhüde girilmedi. Daha önce diplomatlarını ASALA terörüne şehit vermiş olan Dışişleri Bakanlığı bu konuda herkesten daha çok hassas.

Birbirimize güvenelim

Başbakan Erdoğan, “Ne olur birbirimize, kendimize güvenelim. İnanın bugün elde ettiğimiz sonuçların daha iyisini elde ederiz” dedi.

Erdoğan, Etlik İhtisas Hastanesi’nde 10 adet 112 Hava Ambulansı’nın teslim törenine katıldı. Erdoğan törende şunları söyledi:

“Yarınların Türkiye’sinin çok daha aydınlık, çok daha müreffeh olduğuna gönülden inanıyorum. Yeter ki bizler kardeşliğimizi muhafaza edelim, yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edelim, yeter ki devlet-millet kaynaşmasını, devlet-millet dayanışmasını hep birlikte muhafaza edelim, inanın aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Bu millet güçlü bir millet aslında, ama kendi gücünün farkında değil.”

hurriyet



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs