En Sıcak Konular

Danıştay cinayeti silbaştan araştırılıyor

3 Eylül 2009 08:01 tsi
Danıştay cinayeti silbaştan araştırılıyor
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı eylemlere ilişkin dosyada çok önemli eksiklikler tespit etti.

Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, Ergenekon davasının 109. duruşmasında, üç yıllık yargılama sırasında araştırılmayan ya da araştırıldığı halde dosyaya konulmayan delillerin yeniden tespit edilmesini istedi. Danıştay davası sanıkları Alparslan Arslan, Osman Yıldırım ve Muzaffer Tekin'in geçmiş ilişkilerinin yeniden mercek altına alınmasını talep etti. Savcıların araştırılmasını istediği diğer şüpheli noktalar ise şunlar: Tetikçi Arslan'ın geriye dönük telefon görüşmeleri, saldırı sırasında Danıştay'da bozuk olduğu iddia edilen x-ray ve kameralar, kullanılan otomobilin köprü ve otoyol geçiş dökümleri, saldırı öncesi kalınan otelin kayıtlarının detaylıca incelenmesi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, savcıların bu taleplerini kabul etmesi üzerine Danıştay saldırısına ilişkin karanlık kalan bazı noktalar da aydınlığa kavuşacak. Arslan'ın Marmara Hukuk Fakültesi'nden mezun olup Sedat Peker'in avukatı Hakkı Kurtuluş'un yanında staj yaptıktan sonra kimlerle görüştüğü tespit edilecek. Arslan'ın Ayhan Parlak ve Muzaffer Tekin'in ortaklarından olduğu iddia edilen Doğuş Factoring'in avukatlığını yaparken irtibat kurduğu isimler o dönemde tartışılmıştı. Araştırmalarla, Danıştay saldırısından önce Ankara'da kaldığı otelde başka kişilerle görüşüp görüşmediği de belirlenecek.

Öte yandan, gizli tanık 9'un Cumhuriyet'e atılan bombalarla ilgili olarak "30 Nisan 2006'da el bombalarını bize Ataşehir'de Muzaffer Tekin verdi. Bombaları başka bir odadan Rasim Görüm getirdi. Fikri Karadağ da oradaydı." şeklindeki ifadeleri doğrultusunda Arslan'ın bu tarihlerde arabasıyla gittiği yerler de tespit edilecek.

AYHAN PARLAK MUAMMASI ÇÖZÜLEMEDİ

Danıştay saldırısında, eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin serbest bırakıldıktan sonra olayın 'kilit ismi' olarak kamuoyuna yansıyan Ayhan Parlak üzerindeki sis perdesi kalkmadı. Parlak'ın Alparslan Arslan ve Muzaffer Tekin ile saldırı öncesinde yaptığı '50'ye yakın' telefon görüşmesinin içeriği dosyaya girmedi. Tekin, davaya hiç alınmazken, Parlak hakkında Danıştay saldırısını düzenleyen gruba yardım etmek suçundan dava açıldı. Parlak, yargılama sonucunda beraat etti. Ankara savcısı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay davası hükmünü temyiz ederken sadece Parlak'ın beraat kararını bunun dışında tuttu. Yargıtay, Danıştay davası kararını bozmasına rağmen Parlak hakkındaki hükmün temyiz edilmediği için kesinleştiği iddia ediliyor. Saldırıda ölen Hakim Mustafa Yücel Özbilgen'in davaya müdahil olan yakınlarının Parlak hakkındaki beraat kararını temyiz ettiği ancak Yargıtay'ın, bu itirazı dikkate almadığı belirtiliyor.

Savcıların yapacağı incelemenin ardından birçok soru da aydınlığa kavuşmuş olacak: "Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada bu kadar eksik varken nasıl hüküm kurabildi? Muzaffer Tekin, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildiği halde hakkında niye dava açılmadı? Ankara savcısı, niye sadece Ayhan Parlak hakkındaki beraat kararını temyiz etmeyerek kesinleşmesini sağladı?" Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların son talepleri Ankara'da Şubat 2008'de karara bağlanan Danıştay davasıyla ilgili dosyada olması gereken delillerin gün yüzüne çıkarılması anlamına gelecek.

İŞTE SAVCILARIN TALEPLERİ

Güvenlik kamerası ve telefon kayıtları incelenecek

DANIŞTAY suikastını gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan'ın 1 Ocak 2001 tarihinden saldırı tarihi olan 17 Mayıs 2006'ya kadar kullandığı telefon ve telefon numaralarından, arayan ve aranan kayıtları tespit edilsin.

ALPARSLAN Arslan'ın sahip olduğu otomobille 4 Mayıs-16 Mayıs tarihleri arasındaki köprü ve otoyol geçiş kayıtları Karayolları Genel Müdürlüğü'nden sorulsun.

SALDIRININ gerçekleştiği gün bozuk olduğu iddia edilen Danıştay binasının güvenlik kamerası kayıtları OYAK SGS güvenlik şirketinden istensin.

ALPARSLAN Arslan ile birlikte diğer Danıştay davası sanıklarının saldırıdan önce Ankara'da kaldığı otelin tüm kayıtları talep edilsin.

DANIŞTAY suikastında adı geçmesi üzerine kaçan Muzaffer Tekin'in intihar girişiminde bulunduğu Çavuşpaşa'daki Ergenekon sanıklarından Mahmut Öztürk'e ait villadaki sabit telefonunu geriye dönük olarak

5 yıllık kayıtları araştırılsın.


zaman



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs