En Sıcak Konular

Rusya ile ticarette buzlar eriyor

2 Eylül 2009 19:00 tsi
Rusya ile ticarette sorunlar yaşayan Türk üreticiler, gıda sektörü Rusya pazarına çıkarma yapıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretiyle başlayan iki ülke arasındaki olumlu gelişmeler Türk firmalarının dikkatini bu ülkeye çekti. Avrasya bölgesinin en büyük ithalatçıları arasında yer alan Rusya'nın bölge ülkeleri için de ticaret merkezi olması, bu bölgede düzenlenen fuarlara firmalarımızın ilgisini artırıyor.

Bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı'na Türk firmaları çıkarma yapmaya hazırlanıyor. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda 450 metre karelik stant alanında ürünlerini tanıtacak olan 24 imalatçı/ ihracatçı firma dikkatleri üzerine çekti.

İLK KEZ TÜRKİYE KATILIYOR

Rusça konuşulan bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonu bu sene İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından ilk kez gerçekleştiriliyor.

Genel gıda, çikolata, şekerleme, içecek vb. gibi sektörlere yönelik olarak 18. kez düzenlenen ve 15 bin metrekarelik bir alanda dünyanın dört bir yanından 1000'e yakın firmaya ev sahipliği yapacak fuarda Türkiye'den üretici ve ihracatçı firmalar, 15 – 18 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin milli katılım organizasyonu çerçevesinde, bölgenin önde gelen firmaları ile Moskova'da buluşarak Rusya ve çevre ülke pazarlarında ürünlerini tanıtacak.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 450 m2'lik standı ve 24 katılımcı firması ile şov yapmaya hazırlanıyor. Damak tadı ve ürün çeşitliliğini müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hızla şekillendiren, modern tesisleri ve ürün kalitesi ile ülkemiz gıda ve içecek sektörünün firmaları, 15-18 Eylül 2009 tarihleri arasında 4 gün boyunca ürünlerini sergileyerek sektördeki son eğilimleri takip edip yeni iş olanakları yaratacak.

100'ÜN ÜZERİNDE ÇEŞİTLE KATILIM

Süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar, bisküvi, çikolata ve şekerli mamüller, et, et mamülleri ve şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamülleri, hububat, bakliyat ürünleri ve mamülleri (makarna, fasülye, nohut, mercimek vb.), unlu mamüller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri (dondurulmuş ve taze balıklar dâhil), katı ve sıvı yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı vb.), kuruyemiş, incir, kayısı, fındık ve antep fıstığı gibi oldukça geniş bir yelpazede ürünlerin sergileneceği fuara katılan Türk firmaları, ulusal katılım organizasyonu kapsamında sergi ürünlerinin nakliye, gümrükleme ve sigortası, stand temizlik ve güvenliği; fuar alanında ücretsiz internet, telefon ve faks kullanımı ile reklam, dergi, ilan ve tanıtım hizmetlerinden yararlanabilecekler

Fahri Sarrafoğlu - Dünya Bülteni

 



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,538 µs