En Sıcak Konular

Sağlıkta Erdoğan'ı gururlandıran değişim

2 Eylül 2009 13:37 tsi
Ambulans helikopter tesliminde konuşan Başbakan Erdoğan, sağlıktaki büyük değişimi anlatırken bazı sıkıntılara dikkat çekti. Erdoğan, trafikte ölüme götürecek bir hataya dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, ambulans helikopter teslim töreninde konuştu. Erdoğan, sağlıktaki devrim niteliğindeki gelişmeleri anlatırken bazı sıkıntılara da dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Uluslararası ambulans ihtiyacını da bunlarla karşılarız. şu anda sağlık noktasında bilimin en yeni gelişmelerin ülkemize getirilmesinin arkasındayız. Bütçe açık variyor diye bunu durduramazsınız ne gerekiyorsa bunlar yapılacak.

Bakanlarımla bu konuda anlaşmazlığa düştüğümüz vakitler de oldu. "Ambulanslar gecikti" şeklinde basında haberler çıkıyor.

Bizde bunun kültürü henüz oluşmadı. Trafikte seyreden araçlar ambulans siren çalarak geliyor. Yol vereyim diye bir anlayış yok. Batı toplumlarında resmi araçlar geldiğinde yer verilir. Bizde "ambulans geçiyor arkasına takılıp gideceğim yere gideyim." anlayışı var.

Özel sektör de kendi aracıyla 112 acilde çalışabilecek. Yalnız aracının donanımı olacak. Hastaları hastaneye en kısa sürede ulaştırma noktasında bu şekilde de sıkıntı azalacak. Art niyet olduğun da bakanlık araştırmalara devam eder. 112 acil de görev alanlar gönül eridir. Bu heyecan ve aşkı devam edecektir.

Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın yardımına koşacak şartlarımızı en son noktaya kadar aşacağız. Modern dünyada bunların hepsinin çözümü var. Kar yağdı yollar tıkandı paletli ambulansla bunları aşıyoruz. Eskiden paletli ambulans mı vardı?

Sağlıkta dönüşüm projesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli dönüşüm projesidir. Asıl sevindiren ise artık hiç bir hasta hastanelerde rehin alınmıyor, hiç bir hasta hastane kapılarından döndürülmüyor. Sağlık hizmetlerinde insanlara değer vermeyenlerle çalışamayız. Artık hastane kapılarında sabah ilaç bekleme derdi yok. İsteyen istediği eczaneden ilacını alıyor. 112 acil yardım hizmeti yaygınlaştı. Bazı yerlerde sıkıntılar yok değil. En yakın yere yönlendirme yönünde sıkıntılar var.

Bizim aşamayacağımız bir meselemiz yok yeterki birliğimizi dirliğimizi koruyalım. Milletimizle birlik bütünlük içinde yaşayalım."

haber7



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs