En Sıcak Konular

Kaddafi'nin 40. yılında Emine Erdoğan'a özel ilgi

2 Eylül 2009 13:14 tsi
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin 1 Eylülde iktidara gelişinin 40. yıl dönümü nedeniyle Trablus'ta dün gece düzenlenen gösterilerde Türk heyeti üst düzeyde ilgi gördü.

 Trablus'a gelişlerinde askeri törenle karşılanan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan gece geç saatlere kadar süren görkemli kutlamaları şeref tribününden izlediler.

Arınç şeref tribününde İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte otururken, Emine Erdoğan ve Münevver Arınç ise töreni Kaddafi'nin eşi Safiye Farkaş ve kızı Ayşe Kaddafi ile birlikte izledi. Kaddafi'nin eşi Safiye Farkaş'ın, Erdoğan'a Yüzen restorandaki iftar yemeğine gidiş geliş esnasında bizzat refakat etmesi de dikkati çekti.

CHAVEZ'LE TOKALAŞTI
Arınç ve Erdoğan'ın şeref tribününde Kaddafi'yle tokalaşmalarının ardından, Libya liderinin sağ yanında duran Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile el sıkışmaları da gecenin ilgiyle izlenen görüntüleri arasındaydı.

Yeşil Meydan'da dün gece yapılan kutlama, ülke tarihinin özellikle son 40 yıllık dönemini özetleyen bir belgeselin dev ekrandan izlenmesi ve havai fişek gösterileriyle noktalandı.

İktidara gelişinin 40. yılını kutlayan 67 yaşındaki Kaddafi'nin, idam mahkumlarının cezasını dün müebbet hapse dönüştürdüğü ve bazı hükümlüleri affettiği de duyuruldu.

Yetkililer, Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus'un da Kaddafi'ye kutlama mesajı gönderdiğini açıkladılar.

Afrikalı liderlerin ağırlıkta olduğu kutlamalara, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşir'in bizzat geldiği gözlendi.

Kutlamalar nedeniyle Trablus'taki tüm yolların ve binaların, Kaddafi lehindeki sloganlarla donatılmış olması da dikkati çekti.

Türk heyetinin gün içerisinde özel uçakla yurda dönmek üzere Trablus'tan ayrılması bekleniyor.

A.A.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs