En Sıcak Konular

TV5, Doğan Grubu'na satıldı

2 Eylül 2009 11:53 tsi
Milli Görüş'ün yayın organı TV5'in karasal yayın lisansı Doğan Grubu'na 23.5 milyon TL'ye satıldı. Doğan Grubu lisansı CNN Türk için kullanacak.

Habertürk gazetesinden Hasan Öymez’in haberine göre, TV5’in Doğan Grubu’na satışı tamamlandı. Daha önce basına yansıyan haberlerde satışın, dövizdeki ani çıkış nedeniyle durdurulduğu yer almıştı.

Milli Görüş’ün yayın organı Tv5’in karasal yayın lisansının, Doğan Grubu’na devri ile ilgili görüşmeler önceki gün sonuçlandı. SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile Doğan Grubu’ndan Taha Akyol’un yürüttüğü görüşmeler sonunda Tv5’in karasal yayın hakkı, 23,5 milyon TL’ye Doğan Holding’in oldu.

Milli Görüş lideri, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın onayıyla SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile Doğan Grubu’ndan Taha Akyol’un yürüttüğü görüşmeler sonunda Tv5’in karasal yayın hakkı, 23.5 milyon TL’ye Doğan Holding’in oldu. Görüşmeler sonunda ücret de ödendi.

Saadet Partisi, Tv5’in ulusal ölçekte karasal yayın yapma hakkını Yozgat’ta yerel bir televizyon kanalı sahibinden 200 bin dolara satın almıştı. Tv5’in, 76 il ve 480 ilçede karasal yayın yapma hakkı bulunuyor.Doğan Holding’in, tüm Türkiye’ye ulaşan karasal yayın hakkını, CNN Türk’ü yeniden anten yayınına taşımak için kullanmayı planlıyor.

MALKOÇ DOĞRULADI

SP’nin hukukçu kurmaylarından Şeref Malkoç, Doğan Grubu ile yürütülen görüşmeleri doğruladı. Malkoç, “Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak yaptığım görüşmelerin sonuna yaklaştık. Görüşmeler ve mutabakatlar, aşama aşama yürütülüyor. Açıklamayı bir iki gün içinde yapacağız” dedi. SP’nin tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri de süreçte aktif rol alıyor.

BORÇ ÖDENECEK

SP kulislerinde, satıştan elde edilecek gelirin, Necmettin Erbakan’ın malları üzerindeki tedbirin kaldırılmasında kullanılacağı öne sürülüyor. Erbakan’ın siyasete veda etmesine neden olan Refah “kayıp trilyon” davasında faizlerle birlikte yaklaşık 13 milyonTL’lik bir borcun oluştuğu kaydediliyor. Erbakan’ın Ankara’da oturduğu ev başta olmak üzere bazı mal varlıklarına tedbir konulmuştu.




Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs