Putin'i kızdırdı | " /> Putin'i kızdırdı | "/>

En Sıcak Konular

Bulgaristan, Putin'i kızdırdı

2 Eylül 2009 10:52 tsi
Bulgaristan, Putin'i kızdırdı Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasının 70. yılı törenlerine katılmak üzere bulunduğu Polonya'da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'la bir araya geldi.

6 Aralık'ta Türkiye'de imzalanan Samsun-Ceyhan petrol boru hattının rakibi olarak görülen, Burgas-Aleksandropol petrol boru hattı ile ilgili Sofya'dan bir an önce kararını açıklamasını istedi. Bulgaristan'da iş başı yapan yeni hükümet, Rusya ile tüm enerji ilişkilerini gözden geçirme kararı almıştı.

Bulgaristan'ın yeni Başbakanı Borisov'a 280 km petrol boru hattı için yedi yıldır müzakerelerin sürdüğünü kaydeden Putin, "Bazı nedenlerden dolayı hükümetiniz hattın Bulgaristan'ın çıkarına olmadığını düşünüyorsa bunu netleştirin. Bunun ikili ilişkilerimizi etkilemeyeceği konusunda size güvence verebilirim. İlerde başka projeleri tartışırız." dedi.

"AYIR' DEYİN, KONUYU KAPATALIM"
"Sizden istediğimiz, mümkün olan enkısa sürede kararınızı netleştirmeniz. Uzun süredir müzakereler sürüyor. Bin 500 km'yi aşan doğu Sibirya-Çin petrol boru hattını iki yılda inşa ettik." tespitinde bulunan Rusya başbakanı, "Bize sadece 'hayır' deyin, yeter. Böylece konuyu kapatırız." uyarısında bulundu.

Borisov cevabında, "Güney Akım doğalgaz boru hattı ve Belene nükleer santral projeleri ile ilgili sanırım sorun yok. Ancak Burgas-Aleksandropol petrol boru hattı ile ilgili çevre açısından sorun var." dedi. Borisov, projenin işleyebilmesi için çevre konusunda iki bölgesel referandum yapacaklarını hatırlattı.

Yoğun seçim çalışmaları nedeni ile enerji projelerinin detayları ile ilgilenemediğini kaydeden Borisov, "Siyasi açıdan ülkemiz Avrupa Birliği üyesi ve NATO üyesi olmasına rağmen, Rusya ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan'ın, Samsun-Ceyhan'ın rakibi olan Burgas-Aleksandropolis petrol boru hattının referanduma götürecek olması, projenin olumsuz sonuçlanacağı ile ilgili yorumlara neden oluyor. Moskova'nın Sofya'dan gerekli işareti aldığı, artık Türkiye üzerinden inşa edilecek petrol boru hattına öncelik vereceği kaydediliyor.

Sabah



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,499 µs