En Sıcak Konular

İşte gerçek açılım hamlesi

2 Eylül 2009 09:24 tsi
Limak’ın Botan Çayı’nda yapımı devam eden Alkumbur Barajı 12 bin kişiye iş sağlayacak.Vali Necati Şentürk, bölgede yapılacak en büyük açılımın bu tür yatırımlar olduğunu söyledi...

Limak, Siirt Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi ile 12 yıl vadeli 350 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Aralık 2010’da enerji üretmine başlayacak olan 466 milyon dolarlık Alkumru HES, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en büyük özel sektör enerji yatırımı oldu.

5 SİİRT’E YETECEK ENERJİ

Kredinin imza törenine Alkumru Barajı’ndan canlı yayınla katılan Siirt Valisi Necati Şentürk, bölgede siyasi açılımın düşünüldüğü bugünlerde yapılan ve 12 bin kişiye istihdam sağlayacak olan yatırımın önemine işaret ederek, bölgede en büyük açılımın bu tür yatırımlarla ekonomik alanda gerçekleşeceğini ifade etti.

Vali Şentirk, “İnsanlara iş, aş, ekmek imkanı sağlandığında ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar da hallolacak” dedi. Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir de Alkumru Barajı’nın bölge ekonomisine 3 yıllık inşaat süresince 50 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. 267 megavatlık kurulu güce sahip proje, yılda 1 milyar kilovatsaatlik elektrik üretecek. Özdemir bu miktarın Siirt’in tüm ilçe ve köyleriyle tükettiği enerjinin 5 misli olduğunu açıkladı.

HIZIYLA TARİHE GEÇECEK

 Özdemir, Ilısu Barajı’nın üçte biri büyüklüğündeki barajı 3 yılda bitirerek bu yapım hızıyla Türkiye’nin tarihine geçeceklerini vurguladı. Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın ise projenin bölgeye ciddi katkı sağlayacağını bildirdi.

UTANDIK KREDiYi SÖYLEMEDiK

Nihat Özdemir, global krize rağmen bu proje için krediyi “uygun koşullarda” sağladıklarını ifade ederek, “Kredi başvurusu yaptığımızda dünyada kıyametler kopuyordu. Bu nedenle de krediyi aldığımızı en yakınlarımıza bile utancımızdan söylemedik. Bugüne kadar sakladık” diye konuştu.

KÂRA BAKMAYIZ

 İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de her iki bankanın da projeye 100 milyon doların üzerinde fon kullandırdığını, İş Bankası’nın bu tür projelerde hiç bir kısıt ve limitinin olmadığını söyledi. Özince, enerjiye önümüzdeki 6 ay 300 milyon dolar daha finansman sağlayacaklarını belirterek, “Bankalar olarak kredi verirken kâr değil, özvarlığa, sermayeye bakarız. Ne kadar özvarlık varsa, o kadar iş yapılır” dedi.

bugün

 




Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs