En Sıcak Konular

Bir suç duyurusu da eski sevgiliden

1 Eylül 2009 17:24 tsi
Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, hakkında cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Yaşar Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ü.E.İ'yle ilgili olarak, "Tam evlilik öncesi bu hanımın davranışını takdirlerinize bırakıyorum'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, hakkında cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Yaşar Üniversitesi öğretim görevlilerinden Ü.E.İ'yle ilgili olarak ''Hakime rüşvet iddiasıyla hakkında dava açıp tutuklanmasına yol açtığım Tarcan Ülük'ün avukatlığını üstlendiği bu hanımın davranışını takdirlerinize bırakıyorum'' dedi.

Murat Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ü.E.İ. ile bir süre ilişki yaşadıklarını belirtti. Şu an başka bir kişiyle nişanlı olduğunu ve bu kişiyle 25 Eylülde evlenmek için gün aldığını kaydeden Gök, ''Tam evlilik öncesi ve  hakime rüşvet iddiasıyla hakkında dava açıp tutuklanmasına yol açtığım Tarcan Ülük'ün avukatlığını üstlendiği bu hanımın davranışını takdirlerinize bırakıyorum'' diye konuştu.

''GÖK'E 50 BİN TL TAZMİNAT İSTEMİYLE DAVA AÇACAĞIZ''
Ü.E.İ'nin avukatı Tarcan Ülük ise Murat Gök hakkında 50 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açacaklarını bildirdi. Ülük, şunları söyledi:
''Bizim yargılandığımız davayla bu davanın hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkilimizin babası tutuklanmış, bu soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı kendisine basına yansıyan mesajları atmıştır. Hukuk her zaman herkese lazım olabilir, tavsiyem sayın savcının iyi bir avukat bulmasıdır.''

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN Ü.E.İ
Tırpan Operasyonu kapsamında tutuklanan H.İ'nin Yaşar Üniversitesinde öğretim görevlisi olan kızı Ü.E.İ'nin ismi, müşteki sıfatıyla, Tarcan Ülük'ün de yargılandığı İzmir Adliyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin Murat Gök'ün hazırladığı ''Yengeç Operasyonu'' davasının iddianamesinde yer alıyor.
İddianamede, Ü.E.İ'nin, Soydan Karadeniz ile babası için avukat B.E. ile görüştüğü, B.E'nin Ü.E.İ'den babasının tahliyesine karşılık 150 bin avro istediği öne sürülüyor.
Buna karşılık, Ü.E.İ, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada verdiği ifadede, B.E'den davacı ve şikayetçi olmadığını belirterek, şunları söylemişti: ''Cumhuriyet Savcısı Murat Gök ile babamın durumu hakkında görüştüm. Çünkü iddianamede bize göre yanlışlar vardı. Bu görüşmede başka bir avukata ilişkin şikayetimi dile getirmiştim. Savcı Gök ise yüksek avukatlık ücreti talep eden kişilerle karşılaşıp karşılaşmadığımı sordu. Ben de bir avukatın yüksek ücret talep ettiğini söylemiştim. Bu sözlerim farklı şekilde yorumlanıp iddianamede yer almış. Şikayetçi ve davacı değilim. İddianamedeki ifadeleri görünce şaşkınlığa uğradım. B.E. ile yaptığımız görüşmede hukuki konuları konuştuk ama para konuşmamıştık. Bahse konu para bana hatırladığım kadarıyla B.E'yi tavsiye eden kişi tarafından söylenmişti.''

A.A.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs