En Sıcak Konular

ABD'de çocukların durumu kötüleşiyor

1 Eylül 2009 17:20 tsi
ABD'nin, bebek ölümleri, çocuk yaşta gebelik ve çocuk yoksulluğu açısından sanayileşmiş ülkeler arasında en kötü durumda bulunduğu bildirildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı OECD'nin "Çocuklar İçin Daha İyisini Yapmak"" başlıklı raporunda, 30 üye ülkenin çocuklarının refahı konusundaki verilerine yer verildi.

Rapora göre, ABD çocuk başına OECD ortalaması olan 125 bin dolardan daha fazla, 140 bin dolar harcıyor. Ancak bu harcama daha ziyade 12-17 yaş arasındaki çocuklara yapılıyor.

Böylece ABD, çocuklar için kendisinden daha az para ayıran İsviçre, Japonya ve Hollanda gibi ülkelerin gerisinde kalıyor.

ABD'nin 6 yaşın altındaki çocuklar için yaptığı harcama diğer ülkelerin çok gerisinde bulunuyor. OECD ortalaması bu yaş seviyesindeki çocuklar için çocuk başına 30 bin dolarken, ABD'nin ayırdığı para 20 bin dolarda kalıyor.

Bunun sonucunda, ABD bebek ölümleri açısından Meksika, Türkiye ve Slovakya'dan sonra üye ülkeler arasında dördüncü sırada yer alıyor.

15 yaşındaki Amerikalı gençler, OECD'nin ortalama eğitim başarısı ölçeğinde en alttan yedinci geliyor. ABD'de çocuk yoksulluk oranları da OECD ortalamasının iki katı (yüzde 12,4'e yüzde 21,6) seviyesinde.

Rapora göre, Fransa, Almanya, Britanya ve Belçika çocuklara ABD'den daha fazla harcama yaparlarken, İsviçre, İrlanda, Avusturya ve İtalya daha az harcıyor.

Britanya çocuklara OECD ortalamasının üzerinde harcama yapsa da bu ülkede çocuk yaşta alkol alışkanlığı ve gebelik oranları hayli yüksek.

A.A.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs