şok sözler | " /> şok sözler | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon davasında şok sözler

1 Eylül 2009 15:34 tsi
Ergenekon davasında şok sözler Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, talepler bölümünde, savunmasının yeterince yapılamadığını söyledi ve devam etti...

Yıldırım, "Kemal Kerinçsiz gibi iki avukat savunmamı yapsaydı Aydın Doğan ve Deniz Baykal'ı asarlardı." diye konuştu.

Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda Avukat Metin Çetinbaş'ın savunmasına ara verilerek taleplerin alınmasına başlandı. Tutuklu sanık Selim Akkurt itirafçı olması için cezaevinde görmediği zulmün kalmadığını savundu. Akkurt, "Bunun elbet hesabı sorulacaktır, kendisinden olmasa bile çocuklarından sorarlar." Dedi. Erzurumlu ve kan davası olan bir aileden geldiğini belirten Akkurt, "Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da Erzurumlu. Kendisinin, benim kan davalı olduğum aileden gelip gelmediğinin sorulmasını istiyorum. Nedir bana yapılan bu zulüm?" diye sordu.

Birleştirilen Danıştay davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım da, bazı konulara açıklık getirmek istediğini belirterek konuşmasına başladı. Yıldırım, "Hayatım boyunca kimseyle yargı önünde hesaplaşmak istemedim. Olayı bu noktaya getiren hukuksuzluktur, hukukun işlenmesine engel olanlardır, bu suikasti yaptırıp benim üzerime yıkanlar ve yıktıranlardır. Ben karanlık ve kirli ilişkilere sahip olabilirim. Ben karanlıkta yürürken aydınlıkta olanlar bana yanlış yaptılar. Benim üzerimden Türkiye Cumhuriyeti'ne yanlış yaptılar. Deniz Baykal ve Aydın Doğan, kukla gibi kullanılarak bana saldırıyorlar. Beyni uyuşmuş avukatlarla hukuk sağlanamaz. Ben Cumhuriyet ve TSK için hayatımı seve seve feda ederken bu Cumhuriyeti savunanlar bana neden saldırıyor. Onların savunduğu Cumhuriyet hangi Cumhuriyettir? Kemal Kerinçsiz gibi iki tane avukat olsaydı, yanıma gelip savunmamı yapsaydı Aydın Doğan ve Deniz Baykal'ı burada asarlardı." şeklinde konuştu.

Sanık Osman Yıldırım, "Cumhuriyet Savcıları beni yönlendirmedi. Bana hiçbir vaatte bulunmadılar. İşlediğim suçlar için en üst limitten ceza verilmesini istedim. 3-4 iş adamına silahlı eylem yaptım. Onlardan yargılanmak istiyorum. Herkes akıllı olacak, haddini bilecek." diye konuştu.

Danıştay davasının diğer tutuklu sanığı Erhan Timuroğlu da, "Ne Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ne de Danıştay eylemine katıldım. Tek suçum Osman Yıldırım ile gezmek oldu. 4,5 yıldır bu nedenle tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk ise, 20 aydır tutuklu olduğunu, örgüt adına ortak karar aldıklarına ilişkin somut bir delil olmadığını savunarak tahliyesini talep etti.

(CİHAN) 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs