En Sıcak Konular

TESK: 'Kredi Barışı'nda süre uzatılsın

1 Eylül 2009 13:44 tsi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı barışında sürenin 1 Ocak 2010 tarihine uzatılması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 3,1 milyar liralık kredi kartı borcunun sadece yüzde 8'lik bölümünün yeniden yapılandırılmasının halkın sıkıntı içerisinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

''Harmandaki hasat toplanıp paraya çevrilmediği için beklenilen yapılandırma istenilen seviyeye ulaşmadı. Süre mutlaka uzatılarak zor durumdaki insanların başvurması sağlanmalı'' diyen Palandöken, kredi kartı barışında sürenin 1 Ocak 2010 tarihine kadar ertelenmesi gerektiğini savundu.

Vatandaşın tarladaki mahsulünü daha yeni toplamaya başladığına işaret eden Palandöken, üretilen mahsulün paraya dönüşmesi ve piyasa girmesi için mutlaka zamana ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

 Bunun için haklarında icra takibi başlatılmış 875 bin kişiyi kapsayan bu düzenlemenin en azından iki bayram arasında mutlaka yeniden ele alınması ve yıl başına kadar süre uzatılması gerektiğini ifade eden Palandöken, ''Yani iki bayram arasını insanlar huzurlu geçirsin. Eğer süre uzatılmaz ise istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalabiliriz'' dedi.

Okulların Eylül sonunda açılacağına ancak halen memur maaşlarında anlaşmaya varılmadığına işaret eden Palandöken şunları kaydetti:

''Okullar açılmadan işçi, memur şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Çünkü, bayram geliyor, okullar açılıyor ama memurlar halen anlaşamadı ve yüzde 2,5'luk zamla avutulmak isteniyorlar. Global ekonomik kriz nedeniyle insanlar işten çıkarılmış ve işsizlik yüzde 14 seviyesine ulaşarak tarihi rekorların yaşandığı, piyasada talep daralmasının olduğu bir dönemde kredi kartı borçları ile ilgili barış süreci mutlaka uzatılmalıdır''

aa



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,333 µs