En Sıcak Konular

DTP 1 milyon kişiyi toplayacak mı?

1 Eylül 2009 13:32 tsi
DTP bu mitinge çok iddialı hazırlandı. 1 milyon kişiyi toplamayı hedefleyen parti hükümete müzakere çağrısı yaptı.

Dünya Barış Günü’nde gözler Diyarbakır’daki mitinge çevrildi. DTP, Barış Günü dolayısıyla bir mesaj da yayımladı ve "Kürt halkının iradesiyle hükümeti müzakereye çağırıyoruz" dedi.

Parti yöneticileri mitinge katılım açısından çıtayı yüksek tuttular. Hedefin 1 milyon kişi olduğu söyleniyordu. İşte o beklenen miting bugün saat 16.00’da başlayacak.

Miting alanına gelen katılımcılar Sümer Parkı’nda kurulan barış çadırında toplanmaya başladı. Katılımcılar, çeşitli sloganlar atıp halay çekiyorlar. Çevre illerden de insanların da geleceği mitinge katılımın yoğun olması bekleniyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün mitinge yetişmesi halinde İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa ilişkin yazdığı 'yol haritası'nı açıklaması bekleniyor.

DTP, hükümeti müzakereye çağırdı

Demokratik Toplum Partisi ayrıca, 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı yayımladı; "Kürt halkının iradesiyle hükümeti müzakereye çağırıyoruz" dedi.

Yazılı açıklamada, "Barış acıları ortadan kaldırır, demokrasinin önünü açar, birlik ve kardeşliğin anahtarı olur" ifadeleri kullanıldı.

Her zamankinden daha fazla barışa ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirten DTP, açıklamasında, "Kürt sorununundaki çatışmalı ortamın onurlu bir barışla sonlandırılması 72 milyonun ortak özlemi ve beklentisidir" dedi.

Bütün farklı kimlik ve kültürlerin kardeşçe bir arada yaşayacağı yeni bir Türkiye'nin inşasının tarihi bir görev olduğuna vurgu yapan DTP'ye göre, Kürt sorununun birlik ve demokratik haklar bağlamında çözüm noktasında önemli bir eşiğe gelindi.

Bu eşiği aşmak için gerekli olan diyalog ve müzakere. DTP bunun için hükümete çağrı yaptı. Devleti Kürt halkının iradesiyle müzakereye çağırdı.

Açıklamada, "Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle farklı kültürlerin bir arada yaşayabilmesi için barış mücadelesini her zamankinden daha fazla yükseltmek gerekiyor" denildi.

 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs